Så blev det alligevel jul

EKSTRA BLADET og Dansk Folkehjælps juleindsamling til fattige børnefamilier er slut, og resultatet er så forrygende, at man kun kan komme i julestemning af det.

Hele 5.393.667 kroner har mennesker med varme julehjerter skænket til indsamlingen. Ikke alene er det rekord for de fire år, Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet har arbejdet sammen om indsamlingen.

DET FLOTTE resultat betyder også, at der for første gang er penge til alle børnefamilier, som har søgt, og hvis økonomiske nød er bekræftet af kommunen. Tidligere år måtte nogle familier modtage den bitre besked, at der ikke var penge til dem, skønt ingen kunne anfægte, at de havde behov for hjælp.

Næsten 4000 børnefamilier kan i år se frem til en jul med mad, godter og gaver, som de ellers kun kunne drømme om.

DANMARK har et fattigdomsproblem. Selv regeringen har efter mange års fornægtelse erkendt det, og Socialministeriet har endda bidraget med en halv million til dette års indsamling.

Fattigdommen handler ikke om børn, der må gå barfodede i sneen, fordi der ikke er råd til sko. Eller som må gå sultne i seng, fordi det heller ikke den dag er lykkedes deres forældre at skaffe noget mad.

Men fattigdommen er bitter og reel, og den mærkes især, når vi andre fester. Som ved juletid.

DE FLESTE af os kan nok fornemme, hvor stor en sorg der må ramme børn, når de opdager, at julen er en lukket fest, som de ikke er inviteret med til. Og hvor smertefuldt det må være for deres forældre.

Bedst ville det være, hvis der slet ikke var brug for Ekstra Bladet og Dansk Folkehjælps juleindsamling. Men det er der.

I stedet må vi varme os ved, at så fantastisk mange mennesker deler ud af deres overflod til børn og deres forældre, som ikke er så heldigt stillet.

Nu kan det godt blive jul.