Annonce:
Annonce:

Karens køkkenmødding

null

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

MILJØMINISTERENS skraldespand er et deprimerende syn. Den viser, hvor langt der er mellem Karen Ellemanns frelste prædikener for befolkningen om skrald og hendes private miljøsvineri.

MED SINE inderlige, brune øjne stirrende ind i tv-linserne har hun formanet om at stoppe det galopperende madspild. 'Hjemme hos os spiser vi rester to-tre gange om ugen i stedet for at smide ud', smilede hun.

HUN HAR revset os for ikke at sortere batterier og flasker til genbrug. Og samtidig brystet sig af, at hun – en ægte liberal! – ville skåne os for stokkemetoder som direkte sanktioner og afgifter. I stedet satser hun på ansvarsfølelse: 'Jo mere vi ved, jo mere ansvarligt og ressourcebevidst handler vi!', lød det optimistisk fra Sankt Karen.

Annonce:

DEN BELÆRENDE facade dækker over, at hun hjemme privat er hamrende ligeglad med miljøet. F.eks. fandt Ekstra Bladets skraldepatrulje 12 æg, flere halve franskbrød, batterier, miljøskadelige sikringer og elpærer i miljøministerens affaldsspand. Viden om korrekt affaldssortering er der nok af, men det grundige kendskab giver åbenbart ikke det deraf forventede handlingsmønster.

FORARGELSEN vil formentlig være stor over, at Ekstra Bladets dygtige reportere nu har rodet i miljøministerens private skraldespand. Hun er i hvert fald selv stærkt utilfreds og kalder det bl.a. 'grænseoverskridende'. Og ja – affald er til dels en privat sag.

MEN SJOVT nok mente Miljøstyrelsen noget helt andet for nylig. Miljøstyrelsen havde planer om at snage i en lang række familiers private skrald uden at oplyse det på forhånd. Netop for at kunne udforske befolkningens affaldsvaner. Bagefter kunne myndighederne med større vægt komme og sige fy fy! Men det blev bremset efter protester.

HER HAR gravergruppen altså kun fulgt den højeste sagkundskabs egen taktik for at få de dovne miljøgrise til at opføre sig samfundsbevidst. Så får vi se, om metoden virker – også på forlorne miljøvenner som Karen Ellemann.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: