TDC’s store aha-oplevelse

KUNDERNE er blevet malket til sidste femøre de senere år i TDC.

JA – IKKE sådan, at folk sådan lige kan gennemskuedet på kvartalsopgørelsen. Regningerne er nemlig samtidig svulmet op til uigennemsigtige, fler-siders volapyk, som skal skjule, hvordan man bliver støvsuget via alle mulige ’ydelser’, som man ikke har brug for. Forbrugerrådet har kaldt regningerne for abstrakt kunst.

DET HAR virket meget mærkeligt og faktisk temmelig klamt.

Men nu breder et forklarelsens lys sig over hele denne sump af ufine metoder. Der HAR faktisk været en mening med vridemaskinen.

Formålet var ikke blot at trimme organisationen, så TDC kan sælges om kort tid.

EN STØRRE flok af topchefer skulle også have nogle svimlende bonusser, viser det sig. Som tak for hjælpen med at forplumre og fordyre noget så enkelt som at tale i telefon.

VI TALER om skulderklap på mere end 100 millioner kroner til nogle af de heldigste. I alt deler ejerne en 700 millioner kroner ud i kontanter og TDC-aktier til alle kælegrisene på chefgangen. ’Det var for at sikre, at ledelsen var på samme side af bordet som ejerne og ville skabe en langsigtet værdi’, som det udtrykkes.

Altså få TDC til at ligne en fed overskudsforretning over for kommende købere, uanset om det var en ordentlig måde at tjene penge på.

DET kunne TDC altså godt have forklaret noget før. Hermed falder det hele jo på plads – mysteriet er løst.

TDC’s chefer har sågar været inde på Ekstra Bladet for at tale med alle de rasende kunder i telefonen. Dengang fik vi heller ikke lige informationen om de mange millioner til ledelsen.

MEN DET er da klart nu, at hver evigeneste abonnent må spytte klækkeligt i bøssen til den store direktør-forgyldning. Derfor har telefonselskabet naturligvis heller ikke den store iver efter at tage telefonerne, hvis nogen prøver at ringe ind og brokke sig.

Det var kort sagt en form for ufrivillig landsindsamling til en flok tjenstvillige chefer, der nu kan leve resten af deres liv uden at røre en finger.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere