Annonce:
Annonce:

Ole Sohn og fortiden

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER
FOR MERE end 20 år siden var Ole Sohn formand for Danmarks Kommunistiske Parti, der modtog skumle penge fra Sovjet og hyldede Honeckers DDR som en socialistisk mønsterstat.

I ÅRENE siden har Sohn –  i bøger, film, foredrag og på anden vis –  taget afstand fra sin fortid, betegnet sig selv som naiv og beklaget, at han ikke dengang kunne gennemskue de kommunistiske rædselsregimer.

ALLIGEVEL synes borgerlige politikere, at tiden er inde til en ny omgang. Ole Sohn har ikke sonet nok, så i fredags startede balladen samtidigt i borgerlige aviser som Jyllands-Posten og B.T. Tidspunktet er næppe tilfældigt valgt, for lanceringen trak øjeblikkeligt al opmærksomhed væk fra den betændte Mailgate-sag i de to medier. Et skifte, som med garanti er blevet hilst velkomment i regeringen.

DE NYE ’afsløringer’ handler bl.a. om, at der under Ole Sohns formandstid var blevet kanaliseret millioner af sorte penge fra det gamle Sovjet til at sikre driften af DKP. Gammel vin på nye flasker, for allerede i 1992 fremlagde Ekstra Bladet dokumentation for, at det danske kommunistparti fik ’Moskva-guld’ i form af ca. otte mio. kr., mens Sohn var formand. Dengang som nu nægtede han, at pengene gik igennem ham.

EKSTRA BLADET har absolut intet ønske om at hvidvaske Ole Sohn. Slet ikke. Men vi må melde fra, når hans fortid misbruges i politisk øjemed.

SOHN HAR været medlem af SF siden 1991 og er på Christiansborg anerkendt som en kompetent politiker og stærk gruppeformand. En central person i rød stue og sikker på en markant ministerpost, hvis S/SF –  som de fleste meningsmålinger indikerer –  vinder næste folketingsvalg.

I BLÅ STUE ligner det panik før lukketid. Alle midler tages i brug for at bevare magten og undgå et katastrofevalg –  og det er i det lys, hetzen mod Ole Sohn skal ses.

MEN HANS fremtid skal ikke afgøres af desperate borgerlige politikere. Den afgørelse overlader vi trygt til vælgerne.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: