Lemlæstes for vore ulandspenge

MANGE AF soldaterne i felten i Afghanistan ved det: At danske skatteyderes penge går til Taliban, som dræber og lemlæster vore soldater i Helmand-provinsen.

Udviklingsminister Søren Pind vidste det derimod ikke. Søndag bedyrede han, at 'ingen danske projekter bygges med bestikkelse for danske penge. Det er i strid med vores politik på området, og vi gør ikke den slags'.

SØREN PIND var dummere, end selv Venstre kan tillade. For via ambassaden i Afghanistan burde han vide, at der ved mindst én lejlighed er blevet betalt beskyttelsespenge fra danske ulandsmidler til oprørsbevægelsen. Men i dag er han åbenbart pludselig blevet klogere

SELVFØLGELIG foreligger ingen underskrevne kontrakter, intet bilag. Man kan – rent finansielt – sammenligne trafikken med den, visse danske virksomheder driver, når de betaler underleverandører i Asien eller Afrika for at fremstille varer uhørt billigt. Når det så afsløres, at produktionen sker under slavelignende forhold – ofte med børn som arbejdskraft – kommer det bag på bossen i Danmark, der fralægger sig ethvert ansvar.

EKSTRA BLADET bringer i dagens avis reaktioner fra tre danske soldater, som har betalt en høj pris for politikernes krig i Afghanistan. De er alle lemlæstede efter at have kæmpet mod Taliban – og derfor er det selvfølgelig ekstra bittert at konstatere, at danske ulandsmidler kan have medvirket til at påføre dem de alvorlige krigsskader.

PENGENE finansierer de våben, som har slået min krop i stykker. Det gør mig gal, siger 25-årige Kasper Kiran Larsen, som har mistet et ben og en arm.

Men udviklingsministeren ville intet høre, ville intet se. Men det vil han så pludselig nu.

TÆNK SIG, at krigen i Afghanistan er overladt til politikere af Søren Pinds støbning!

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.