Annonce:
Annonce:

Oprør fra rollatoren

null

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER
OPRØRSKHEDEN i en flok svagelige, ældre medborgere i Silkeborg er kommet bag på politikere og embedsmænd.

SELV OM man er over 90, og hverken benene eller bisserne er til megen hjælp længere, kan en god gammeldags gang civil ulydighed alligevel godt flamme i sjælen. Og det er lige, hvad der er sket på plejehjemmet Frydenslund.

DE GAMLE stritter imod. De gør oprør. De siger nej, når de får besked på at blive visiteret, så systemet kan skibe dem ud på alle mulige andre adresser, fordi deres plejehjem nok skal lukke.

OG ALT tyder på, at beboerne spreder en vis skræk i deres trodsige hjælpeløshed, for Silkeborg Kommune er begyndt at udslynge trusler mod dem. Så ved man, man alligevel er lidt farlig ...

BEBOERNE kæmper med ryggen mod muren for at få lov at blive i plejehjemmet Frydenslunds beskyttede boliger. Kommunen har planer om at lukke hjemmet, fordi der samlet skal spares 250 mio. kr. i kommunen.

MEN DET, der ser smart ud på papiret, er 29 skæbner ude på Frydenslund: De gamle er glade for de ualmindeligt velfungerende rammer, hvor de havde regnet med at blive til deres dages ende. I en alder, hvor enhver forandring er som et bjerg, vil man rive dem op med rode fra deres hjem og venner, men ingen ved, hvortil de skal omplantes. Uvisheden er ubeskrivelig.

BYRÅDET har endnu ikke besluttet at lukke hjemmet. Det forhindrer imidlertid ikke embedsmændene i at tromle frem, som om alt allerede er på skinner – derfor kræver de også beboerne visiteret, så man kan finde ud af, hvad man så skal stille op med de 29 mennesker. Men de siger altså nej. Gu vil de ej visiteres. De vil ikke flyttes. Kommunen truer de trodsige med, at de dermed mister muligheden for at vælge blandt de hjem, der til sin tid bliver foreslået. En grum opvisning i magtbrynde over for værgeløse, ældre mennesker.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: