Annonce:
Annonce:

Fair opløsning

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER
FAIR LØSNING – Søvndals og Thornings svar på regeringens genopretningsplan, er i frit fald og total opløsning. Den forståelse, vi fik ved præsentationen, af, at fagbevægelsen og den røde blok i Folketinget havde en eller anden form for fast aftale, der bare skulle files til og helt på plads, var forkert. Børsting talte i hvert fald ikke på hele fagbevægelsens vegne.

FLERE fagforbund siger nu fra. De mener ikke, at det alene er det arbejdende folk, der skal levere, hvad der svarer til 15 mia. kr. til samfundskassen. Regeringen skal til den tid også ryste op med en tredjedel af de 15 mia., er holdningen. Og arbejdsgiverne må også komme med deres fem milliarder.

HERMED ER VI nærmest tilbage ved start. Hverken LO-bossen eller S og SF kan sige, hvordan deres plan nu skal hænge sammen. De er bedst til at sige, hvad de ikke vil gå med til.

SASS LARSENS lig blokerer som bekendt for at pille ved efterlønnen. Mette Frederiksen og Thorning nægter kategorisk, at en S-SF-regering vil spare fem milliarder kroner. Og Dansk Arbejdsgiverforening slog nærmest en hysterisk latter op i går ved FOA’s forslag om, at arbejdsgiverne skal bistå med deres tredjedel af de 15 mia. kr.

SÅ HVAD er der egentlig tilbage? Børsting har mumlet om, at man jo kunne holde fast i regeringens halvering af dagpengeperioden. Det er de første fire milliarder kroner. Men det klasker i dén grad mod den svulstige retorik, ikke mindst Børsting selv benyttede sig af, da Claus Hjort lancerede halveringen.

VI MANGLER i den grad en forklaring på, hvad Søvndal og Thorning siger til den nye situation. De lader bare, som om alt er fryd og gammen. Hvad er det f.eks. egentlig, LO har forpligtet sig til, ud over at indgå i trepartsforhandlinger?

MENINGSMÅLINGERNE tordner i vejret for rød blok, mens Fair Opløsning virker mere og mere som ønsketænkning, medmindre S og SF har noget mere konkret i kassen.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: