Den syge lov

DET SKETE i slutningen af 2006. Pia Hvithamar, som i dag er 53, havde en travl dag på sit arbejde i et cateringfirma i Københavns Lufthavn, da hun kom til at gøre et for tungt, for højt og frygtelig forkert løft.

Pludselig mærkede hun et knæk i sin venstre hånd, og siden har hun været uarbejdsdygtig og haft konstante smerter. Pia Hvithamar er venstrehåndet, men både Glostrup Arbejdsmedicinsk klinik og Bispebjerg Hospital har forbudt hende at bruge venstre arm.

DA PIA HVITHAMAR havde været på sygedagpenge i to år, sendte jobcenteret hende til arbejdsprøvning. Den var hun for syg til at gennemføre. Derfor kan hun i dag ikke komme i betragtning til førtidspension.

Ja, det lyder sært, men jobcenterchef Bodil Vendel udtaler:

’Hvis man ikke kan afprøve arbejdsevnen, er der intet grundlag at træffe afgørelsen på.’

Vi lader lige sætningen stå lidt.

KOMMUNEN slog i stedet til ved at meddele, at Pia Hvithamar fra 1. december 2009 ikke længere ville få udbetalt sygedagpenge. Sådan er loven nemlig indrettet.

Hun har været uden indtægt lige siden. Som kommunen så præcist formulerer det:

’Du kan jo blive forsørget af din mand.’

PIA HVITHAMAR er ikke alene.

Hvert år mister 6000 retten til sygedagpenge.

De fleste af dem kommer på kontanthjælp, men mindst 1000 får slet ingenting. De mister med ét slag deres forsørgelsesgrundlag.

Det kan lyde som et hul i det net, som velfærdssamfundet har hængt ud under samfundets svageste, men sådan ser regeringen og Dansk Folkeparti ikke på det. De vil til efteråret gennemføre en plan, som kun vil gøre hullet større, så flere vil falde ned i det.

Hvad er mere naturligt end at lade langtidssyge betale regningen for den fest, som de ikke var inviteret med til?
0 kommentarer
Vis kommentarer