Tv-kulturen ramt af krise

YNDERE AF tv-stationernes udgave af kultur går en hård tid i møde. 23. oktober sluttede DR1's kulturelle flagskib 'Talent 09'. I fredags slukkede TV2 lyset over 'Vild med dans', og i aftes sendte TV3 det uigenkaldeligt sidste afsnit af 'Robinson Ekspeditionen'.

HVAD SKAL en stakkels kulturinteresseret fjernsynsnarkoman dog gøre? Kultur er jo det, slagteren ville have, hvis han var kirurg. Men tv-stationerne byder ikke på noget som helst råt kød.

Jo, ’Forbrydelsen’ på DR1. Men også denne serie, som ellers virkede endeløs, slutter på søndag. Kulturkrisen med små seertal presser sig virkelig på.

DR2 med de mange nette ambitioner evner ikke engang at slå til, mens de andre kanaler ligger brak. Tværtimod har DR2 skrottet sin julekalender, fordi den var for hård ved den befolkningsgruppe, den kaldte perkerne –  og endnu mere respektløs over for danske soldater i Afghanistan. De to minoriteter tør statsfjernsynet ikke genere.

TILBAGE i den kommende tid er to julekalendere for børn: TV2 genudsender ’Jesus og Josefine’, mens DR1 tilbyder en ny: ’Pagten’.

Selv om tv-kulturen ofte virker dræbende, kan den altså dårligt nok slå en aften ihjel for et voksent menneske. Det skulle da lige være, hvis man har hang til sort-hvide serier. Så kan behovet tilfredsstilles på den nye kanal DRK, der i fjernarkivet har fundet ’Kan De lide østers’ –  en 42 år gammel serie med gedigen valium-virkning.

I VÆRSTE FALD må danskerne altså vove sig ud fra de små hjem og opsøge teatre, biografer og koncerter for at få stillet kulturbehovet.

Men kan De ikke lide østers, kan De måske lide noget andet, der kræver et vist personligt engagement. De danske tv-stationer er i hvert fald enige om denne skjulte opfordring.

Befolkningsstatistikken vil om cirka ni måneder vise, om den blev fulgt. God fornøjelse.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere