Et noget uskønt forløb

ANDREAS RØPKE (SF) bliver alligevel ikke formand for Region Hovedstaden. Den unge mand troede ellers, at den i den grad var hjemme, men han havde ikke tilstrækkelig opbakning i SF’s nyvalgte gruppe i Regionsrådet, så nu kan Vibeke Storm Rasmussen (S) se frem til yderligere fire år i formandsstolen.

’Det er selvfølgelig et noget uskønt forløb.’

Sådan siger SF’s næstformand, Jakob Nørhøj, og man kan ikke anklage ham for at overdrive.

SF HAR skudt sig selv i foden ved at udpege den 25-årige Andreas Røpke til partiets spidskandidat i Region Hovedstaden.

En mand, der ikke før har siddet i Regionsrådet, hvis uddannelsesmæssige baggrund er en matematisk studentereksamen, og som til overflod åbenbart er blottet for politisk fingerspidsfornemmelse.

OGSÅ VENSTRE, De Konservative og Dansk Folkeparti ser forpjuskede ud.

I deres iver efter at vælte Vibeke Storm Rasmussen var de villige til at overlade Danmarks største region med 1,6 millioner mennesker, knap 40.000 ansatte og et budget på godt 35 milliarder kroner til en 25-årig mand, som ikke blot er politisk modstander, men også helt forudsætningsløs.

FARCEN i Region Hovedstaden er blot den seneste i en lang række af absurde konstitueringer, som er fulgt efter valget i tirsdags. De puster alle til politikerleden, men politikerne er åbenbart helt ligeglade.

Som de radikales Elisabeth Geday så frejdigt udtalte i dagbladet Information efter Klaus Bondams usmagelige kup i København:

’Om nogle måneder vil ingen huske, hvordan vi fik den borgmesterpost.’

Elisabeth Geday tager fejl. Overordentlig mange politikeres karrierer har lidt skibbrud, fordi de undervurderede vælgernes hukommelse.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere