Hvorfor vil Politiken kun hjælpe irakerne i Danmark?

null

Af ledende chefredaktør Poul Madsen

SIDEN POLITIKENS chefredaktør, Tøger Seidenfaden, torsdag lancerede sin hjælpeaktion for 100 afviste irakiske asylansøgere, har der været påfaldende stille om sagen. Ikke engang Politiken virker, som om de helhjertet går ind for Irak Centeret.

Det kan der være mange gode grunde til. F.eks. at det mere er et pr-stunt end en reel hjælpeaktion. Det kan også være, at det, som en Ekstra Bladet-læser skrev i går, alene handler om, at Tøger manglede en sag at promovere sig selv i tv på.

MEN VIGTIGST af alt: Dette ændrer hverken lovgivningen eller løser et konkret problem for 100 afviste irakere i Danmark.

Hvis Politiken for alvor mener, at der er begået uret mod de afviste irakere, så må avisen bruge de våben, vi i pressen har, nemlig at skaffe dokumentation.

Det har Politiken opgivet, formentlig fordi det er umuligt.

DET ER muligt, Politiken synes, loven skal laves om, så vi i højere grad kan give humanitær opholdstilladelse, men så sig dog det. Men igen mangler modet, måske fordi Tøger udmærket ved, at ikke engang blandt 'pladderhumanisterne', som Politiken kækt forsøger at kalde sine egne læsere, er der bred opbakning til dette synspunkt – i hvert fald ikke når de går hen i stemmeboksen.

I stedet forsøger Politiken sig nu med et aktivistisk pr-stunt. Og pr-stuntet bliver usmageligt, fordi det handler om mennesker.

JEG FORSTÅR godt, at irakerne hellere vil bo i Danmark end Irak. Hvem vil ikke gerne sikre sig selv og sine børn et godt og trygt liv?

Men Politiken kan ikke indsamle flere millioner hver måned, som er nødvendigt, for at de 100 afviste irakere gennem en høj løn kan få opholdstilladelse i Danmark. Realistisk vil man højst kunne hjælpe nogle få i et par måneder. Og hvad så med alle de andre?

Hvis Politiken helhjertet ville hjælpe irakerne til et bedre liv, hvorfor samler man så ikke penge ind til at hjælpe dem med at opbygge et nyt liv i Irak? Det ville være en sag, som Tøger bestemt også kunne komme i tv på. Så alene af den grund kunne det måske være en sag for Politiken! Som tillægsgevinst ville en indsamling også gavne mange flere.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere