Bertel & Connie

HVILKE KVALIFIKATIONER er det egentlig Connie Hedegaard har, der skulle gøre hende til indlysende valg som ny dansk EU-kommissær? Og hvilken indflydelse ville en Bertel Haarder kunne skaffe Danmark som kommissær på en vigtig EU-post for videnskab og forskning?

Det er de spørgsmål, både Venstrefolk og andre stiller sig op til regeringens afgørelse af, hvem der skal være Danmarks nye medlem af den magtfulde EU-Kommission.

MED DET kommende klimatopmøde som baggrundskulisse har Connie Hedegaard haft let ved eksponeringen. Ingen betvivler hendes evne til at slå igennem medieflimmeret.

Og hun er god til at iscenesætte sig selv med halvkomiske irettesættelser til præsident Obama og den kinesiske ledelse. Det gør næppe indtryk i Beijing og Washington, men trækker overskrifter i danske medier.

SER MAN PÅ hendes konkrete politiske resultater er de til gengæld små. Som miljøminister er Hedegaards score-liste ekstremt kort, og som klimaminister har hun mest skullet rejse jorden rundt til snakkemøder. Hedegaards håndtering af Thomas Becker-sagen viste hendes begrænsninger.

Til gengæld vil hendes afgang have sidegevinster: Lene Espersen slipper for en besværlig konkurrent til formandsposten hos Konservative, og Løkke slipper for en K-minister, der hader det intime forhold til DF.

EN AF DE to andre kandidater er Bertel Haarder, hvis kvalifikationer er veldokumenterede. Vist er han en gammel dreng, men åndeligt mere spændstig og flittig end de fleste af kollegerne.

Desuden skylder Venstre ham EU-posten, som han også var kvalificeret til sidste gang, da Mariann Fischer Boel løb med den, fordi EU havde brug for kvinder uanset talent.

Sidste kandidat er fødevareminister Eva Kjer Hansen. En udnævnelse af hende vil være en hån. Som ansvarlig på fødevareområdet har hun været ringere end ingenting.

Dermed er regeringens valg temmelig enkelt: Connie er den bekvemme løsning, Eva Kjer den useriøse og Bertel Haarder den saglige. Men hvornår har regeringen ladet saglighed afgøre en sådan beslutning.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere