TIGGEREN I DR BYEN

HVIS NOGEN skulle være i tvivl om, at DR med generaldirektør Kenneth Plummer valgte et fjols, fik de fuldgyldigt bevis i går. Plummer vil nemlig – mens alle andre skal spare – skrue licensen i vejret for at finansiere bl.a. en dramaserie til 100 millioner kroner, flere nyheder for unge og en håndfuld andre aktiviteter – skidt og kanel.

DANMARK har i forvejen verdens højeste licens, og forslaget er heldigvis med øjeblikkelig virkning plaffet ned af kulturminister Carina Christensen.

Den socialdemokratiske medieordfører, Mogens Jensen, har med samme hurtighed bakket forslaget op – helt i tråd med de seneste års tradition, hvor Danmarks Radio og Socialdemokraterne fører fælles mediepolitik.

KENNETH Plummers dumhed består i, at han fremlægger et sådant forslag uden politisk sikkerhedsnet få måneder før, de vigtige medieforhandlinger går i gang.

Dumheden består også i, at Plummer inden for sit milliardbudget i forvejen har rige muligheder for at omprioritere, rydde op i DR’s tunge bureaukrati med chefer og ledere i flere lag og medarbejdere, der for længst har opgivet at finde rundt i generalens organisations-diagrammer.

DANMARKS Radios ledelse udviste historisk talentløshed, da man stod for milliardoverskridelserne på Ørestadsbyggeriet. Nu står man med et palads med endeløse gangarealer, men en journalistisk kvalitet – især på nyhedsområdet – der konstant er faldende.

Vist kommer der nye kanaler til med ældgamle programmer fra DR’s rustkammer og noget børne-tv. Men imponerende er det ikke.

TROR DR-generalen virkelig, politikerne er så dumme, at de vil hælde millioner i hans skrantende butik? De krav, der stilles til Kenneth Plummer, er ikke anderledes end de krav, der møder alle danske medievirksomheder i dag: styring, udvikling og prioritering. Hvad med at starte den proces i stedet for at rende rundt som ynkelig tigger hos politikerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere