Giv dem dødsstødet -stem blankt

BALLADEN OM placeringen af et nyt vestjysk supersygehus udstiller skarpt, hvor overflødige regionerne er.

De kan bestemme, hvad de vil - beslutningerne træffes alligevel på Christiansborg.

I FLERE DAGE har regeringen og Dansk Folkeparti skændtes om, hvorvidt det nye sygehus skal ligge ved Herning eller nogle få kilometer længere mod vest. Og det på trods af, at det lokale regionsråd for længst har truffet en beslutning.

DET RAGER imidlertid landspolitikerne – læs Dansk Folkeparti –en høstblomst. Pia Kjærgaard & co. betragter sygehusene som en politisk handelsvare, der er god at have ved hånden, når der skal indgås forlig - også i sammenhænge, som absolut intet har med sundhedssystemet at gøre.

DET BIZARRE forhandlingsforløb omkring næste års finanslov må være dødsstødet til regionerne. De opstod på ruinerne af amtsrådene, fordi Christiansborg-politikerne ikke turde tage skridtet fuldt ud og ærligt fortælle befolkningen, at Danmark geografisk set er alt for lille til at lade regionale kræfter bestemme placeringen af sygehusene. Det nære samfund skulle jo nødigt betragtes som en illusion.

SYGEHUSENE er alt for vigtige for os alle til at ligge i hænderne på lokale politikere med lokale interesser. De må høre under regeringens ansvar og drives af en professionel bestyrelse, som får retningslinjer stukket ud fra Sundhedsstyrelsen og Folketinget.

PÅ TIRSDAG er der valg til kommunalbestyrelser og regionalråd. Ved at stemme blankt til sidstnævnte kan du tilkendegive din utilfredshed med den struktur, politikerne har skabt omkring sygehusene.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere