Skrøbelig retssikkerhed

CAMILLA BROE, 42 år, enlig mor og dansk statsborger, sidder i en fængselscelle i Florida, USA.

Hun har haft plads i det amerikanske fængsel, lige siden den danske stat for to måneder siden udleverede hende til retsforfølgelse i USA for narkosmugling.

Hun risikerer at sidde der en rum tid endnu. SAID MOHAMED Abdallah, 32 år og dansk statsborger, opholder sig også i en fængselscelle i Florida. Han vil med sikkerhed sidde der en rum tid endnu.

Han er idømt seks års fængsel for uagtsomt manddrab. Under en ferie kørte han i beruset tilstand og var årsag til, at et menneske mistede livet.

Den danske stat har anmodet om, at Said Mohamed Abdallah bliver udleveret til afsoning i Danmark. Den anmodning har USA afvist. FØR VI går videre, kan vi lige slå fast, at narkosmugling er noget slemt svineri. Forbrydere, der gør sig skyldige i den slags, kan meget vel have menneskeliv på deres samvittighed.

Men Camilla Broe er ikke dømt for noget.

Ligeledes er det enkelt at fastslå, at spritkørsel skal straffes hårdt. Ikke mindst når den koster menneskeliv.

Men det er dobbelt straf, når afsoningen foregår i et fremmed land. DEN DANSKE stat overfører gerne amerikanere, som er dømt for en forbrydelse i Danmark, til afsoning i USA. Vi udleverer sågar danske statsborgere til retsforfølgning i USA.

USA gør ikke gengæld. Slet ikke.

Man må man undre sig over den ligegyldighed og nonchalance, hvormed de danske myndigheder overlod den danske statsborger Camilla Broe til det amerikanske retsvæsens forgodtbefindende. HVAD HAR vi fået for denne fidele fremkommelighed? Ud over en mere skrøbelig retssikkerhed for danskere?

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere