Kød-fiflernes bedste ven

null

BILKA kan også tricket med at opfriske datoen på kødet, viser ny sag. En kunde i Næstved købte en frisk oksecuvette, der uheldigvis stadig lå i den gamle – en måned ældre indpakning – inden i den nye.

EN DUM, uheldig fejl, prøver Bilkas direktør at bagatellisere den belastende dobbeltpakning. Hvorfor skulle vi dog tro på det? Ikke mindst i kølvandet på den massive kødsvindel i SuperBest.

KØD-FIFLERNE har dog en mægtig beskytter – nemlig fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). En politiker, der altid ser på branchernes muligheder for at tjene penge, frem for hvad der er til gavn for forbrugerne, har man indtryk af.

STØRRE bøder er foreløbig et af hendes lovede våben mod det afslørede kødfusk i supermarkederne, som vi formentlig kun har set toppen af. Og det kun takket være pressen. Antallet af kontrollanter blev nemlig skåret ned sidste år, fordi der var rod i økonomien.

MINISTEREN har også en plan om særlige rejsehold, der skal gå i dybden ved at undersøge, om der er overensstemmelse mellem, hvad butikkernes papirer siger, og hvad man kan konstatere i kølemontrerne. Det lyder endnu mere langsommeligt.

REGERINGEN er ellers så begejstret for automatisk at skingre 'hårdere straffe', hver gang et problem ser ud til at eskalere. Men det duer åbenbart kun, når det drejer sig om indvandrerdrenge og den slags. Når det gælder vores mad, går man ind for sanktioner, der vil føles som et kindkys for en koncern som Bilka.

KØDFUSKERIET er systematisk svindel, har det vist sig, og ikke undskyldelige svipsere. Derfor må Folketinget også kunne mande sig op til nogle straffe, der kan mærkes. Det kan måske afskrække mere end udsigten til at se en kontrollør hvert femte år.

EN DAGS omsætning er foreslået som en rimelig bødestørrelse. Og hvorfor ikke? Det vil ramme den lille slagter og Bilka lige hårdt. Viser kødafdelingerne sig at være bemandede med vaneforbrydere, må det være muligt helt at tage retten til at sælge kød fra dem. Det egner de sig tydeligvis ikke til.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere