Vejsidebomben Naser Khader er en helt

JEG SKAL ÆRLIGT indrømme, at jeg har været en af Naser Khaders hårdeste kritikere, især efter mandens amatøragtige forsøg på at få burkaer forbudt. Man ved aldrig, hvornår Khader eksploderer med en ny, uigennemtænkt sag. Derfor kaldte jeg ham for nogle uger siden ’regeringens vejsidebombe’. I denne uge eksploderede bomben igen. Men på en positiv måde.

Naser Khader har optrådt som en ægte helt. Han tog til Syrien i en stædig kamp for at få den fireårige Adam hjem til sin mor i Svendborg, efter at han blev bortført at sin irakiske far forrige lørdag.

ADAMS DANSKE MOR har vi kunnet følge i hendes hjertegribende sorg og desperation. Og man forstår desperationen. 76 danske børn er p.t. bortført af deres far – kun halvdelen kommer statistisk set hjem igen.

Jeg husker særligt en tv-dokumentar, hvor en mor efter års adskillelse endelig finder sit søn. Barnet kan ikke genkende moderen, er opdraget som troende muslim, taler ikke dansk – og hun må efterlade ham uden at vide, om hun nogen sinde ser ham igen. Tænk, hvis det var dig!

Der er så megen ære forbundet med disse bortførelses-sager, og der gælder helt andre regler. De regler kender Naser Khader. Men han nøjedes ikke med at give gode råd. Og tak for det.

DET ER BEFRIENDE at se en politiker, der lader sig rive med. Han tog selv til Syrien og gjorde brug af sine kontakter og sin muslimske baggrund til at få faderen overbevist om, at Adam skulle hjem igen til sin mor.

Dette personlige engagement kunne andre politikere godt lære af.

Tænk, hvis politikerne brugte deres tid på noget, de virkelig brændte for, i stedet for at kæmpe for uigennemtænkte populistiske lovforslag, der ikke hjælper nogen som helst.

JEG SYNES, NASER Khader har vist vejen – ikke mindst for sig selv. En stor politiker bliver han aldrig. Men hvor ville det være vidunderligt, hvis vi kunne oprette et job til Khader i Udenrigsministeriet med den mission at få bortførte danske børn hjem.

Der er brug for ham.

Desværre!

Men det er da enestående at have en mand, der kan komme i dialog med den del af verden, vi ikke er særlig gode til at kommunikere med.

Lad os udnytte det talent.