Tak for gæstfrihed

null

52-ÅRIGE BALEN Mahmood er kurder med adresse i Albertslund. I 1991 flygtede han med sin kone til Danmark, hvor han arbejdede som pizza-bager.

Ti år efter fik Balen dansk statsborgerskab, og i 2003 blev han tilkendt førtidspension på grund af en dårlig ryg. Den danske stat giver ham hver måned knap 13.000 kroner før skat.

MEN EKSTRA BLADET afslører i dag, at der er en anden udgave af Balen Mahmood. En udgave, som de danske myndigheder hidtil intet har kendt til.

Balen har siden 2005 været medlem af parlamentet i den irakiske region Kurdistans hovedby, Erbil. For den indsats får han mindst 23.000 skattefrie kroner. Hertil kommer en mængde fryns, som blandt andet omfatter en fri luksusbolig.

Samlet løber det op i omegnen af 400.000 kroner. Om året.

400.000 KRONER, som Balen Mahmood skulle have betalt skat af i Danmark –  hvis de danske myndigheder kendte til dem. 400.000 kroner, som efter al sandsynlighed ville stoppe udbetalingen af førtidspension – hvis altså de danske myndigheder kendte til dem.

Det gjorde de ikke. Før nu.

BALEN MAHMOOD forklarer bedrageriet med en lam undskyldning om, at han ikke kendte reglerne. Men han er ikke alene om at snyde. Ekstra Bladet vil i de næste dage afsløre flere dansk-irakere, der skamløst malker den danske stat, mens de skovler penge ind i det gamle hjemland.

Danmark har taget imod mennesker, som flygtede fra vold og undertrykkelse. Vi har givet dem statsborgerskab og tildelt dem de samme sociale rettigheder som borgere, der hele deres liv har betalt skat til den fælles velfærd i Danmark.

UTAKNEMLIGHEDEN er himmelråbende, og bedragerne skader ikke blot deres børns nye fædreland, men også de mange, hvis nød er reel.