Rygende dobbeltmoral

MED DEN nye rygelov, som S-R-SF-regeringen er blevet enig med Enhedslisten om, beredes vejen for et totalt rygeforbud i alle skattefinansierede bygninger. Hvad enten man er pædagog, universitetslektor, pedelmedhjælper, kontorchef osv., er det bare helt ud på gaden, hvis man skal have et nikotin-fix.

HOLD DA OP! Det er da en konsekvent lovgivning, hvor der ikke gøres forskel på folk.

FORKERT. For rygehungrende politikere på Christiansborg vil stadig have lov til at ryge i de dertil opstillede rygekabiner på gangene. Rygende lovgivere er altså ikke henvist til rendestenen som andre.

NU KUNNE det være interessant at høre f.eks. nogle af de smøg-afhængige bag den nye lov forklare forskelsbehandlingen. Men her er ellers så medie-vante politikere som Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen, Socialdemokraternes Ole Hækkerup og SF’s Villy Søvndal ikke til at få i tale. Man forstår dem. Det er aldrig rart at få udstillet ens rygende dobbeltmoral.

DEN NYE rygelov er endnu et skridt på vejen mod det endelige opgør med de mennesker, der vel vidende om alle sundhedsfarerne har valgt at ryge. Loven er nemlig så restriktiv, at målet ikke længere er at hindre passiv rygning, men at drive klapjagt på folk, der kan lide at ryge (bortset fra de fredede Christiansborg-rygere, altså).

DET FÅR man ikke sundhedsminister Astrid Krag (SF) til at indrømme. Næ, hele søndagen sad hun på tv-kanalerne med et sindssygt påklistret smil og påstod, at det handler om at forhindre børn og unge i at ryge.

HALLO, hvad vedkommer det sundhedsministeren? Indtil hun får gennemført det totalt ensrettede forbudssamfund, hun åbenbart drømmer om, er det stadig forældrenes opgave at vejlede deres børn om, hvad der er godt og skidt, rigtigt og forkert.

HVORDAN loven skal håndhæves, ligger fortsat hen i tågerne. Men det vides, at hvis en ryger kommer til at tænde en smøg på sit enmands-kontor, vanker der første gang en bøde på 5000 kr. Så 10.000. Dernæst 20.000 kr. Til sammenligning koster det 1500 kr. at køre i bil og samtidig bruge mobiltelefonen.

PROPORTIONERNE er helt ude i hampen. Drop den skodlov!

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere