Ingen har ansvaret

28. JANUAR lænede 14-årige Frida og hendes veninde sig op ad et gelænder på Dronning Louises Bro i København. Gelænderet knækkede – det var gennemrustent – og de to piger styrtede godt fire meter ned på en cykelsti. Frida brækkede ryggen, mens veninden slap med en hjernerystelse.

I DAG er Frida lam fra navlen og nedefter. Men hun og hendes forældre må ikke bare kæmpe med de tragiske konsekvenser af den alvorlige ulykke – de må også slås med arrogante politikere og embedsmænd i Københavns Kommune, der har tilsynspligten med broen og gelænderet, men ikke vil vedkende sig noget ansvar. Også selv om politiets foreløbige rapport peger på manglende vedligeholdelse som årsag til ulykken.

KOMMUNENS chefjurist mener ikke, den har svigtet tilsynspligten, og vil derfor ikke udbetale erstatning. Han henviser til en rapport fra et rådgivende ingeniørfirma, som anbefaler, at gelænderet først skiftes i 2016.

I GÅR meddelte politiet, at der ikke rejses nogen straffesag. Hvilket lynhurtigt fik teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) til at frikende sig selv og udsende en pressemeddelelse om, at der ikke umiddelbart kan placeres et ansvar hos kommunen, og at hun vil indkalde familiens advokat til et møde om sagen.

TILBAGE sidder Frida og hendes forældre med smerten og aner ikke, om de er købt eller solgt. De ved bare, at nogen har sovet i timen. Som forældrene siger: – Vi har stemt på politikerne og ansat dem til at passe på borgerne i København.

DET VIL klæde Københavns Kommune at handle nu og udbetale en foreløbig erstatning. Så kan den efterfølgende rede trådene ud og evt. via domstolene hente pengene hjem igen hos andre, hvis den fastholder sin uskyld.

Læs reportagen på side 22-23

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere