Røde roser og ingenting

DET VILLE have klædt Villy Søvndal, hvis han havde benyttet sit landsmøde til at erkende, at han ikke er fejlfri og han har snydt vælgerne.

Det ville have klædt ham, hvis han havde brugt tid på at begrunde og undskylde de massive løftebrud og kovendinger, som han har budt sit parti før, under og efter regeringsdannelsen.

Det ville have klædt ham, hvis han havde ofret ord på skandalen om betalingsringen og hvorfor det nu pludselig er blevet SF-politik at pisse på de svageste i samfundet (efterløn, førtidspension, dagpenge) samtidig med, at partiet gør det til en dyd, at de rigeste friholdes (finanssektor, boligejere, millionærer).

EJERBOLIGERNE ER blevet hellige for SF. Skattestoppet skal besvares. Millionærskatten er en død sild. Og bankerne skal have fred og ro til at skovle milliarder ind. Tobin-skatten er ude og det samme er Enhedslisten som politisk grundlag for en rød regering. For det handler om at samarbejde med de borgerlige.

Villy gjorde ingenting og han opstillede end ikke SF-krav til det fremtidige regeringssamarbejde. I stedet lirede han en liste på 20 punkter af, som SF har fået igennem i regeringen. Kræmmer-snak. Samtlige punkter var i lige så høj grad hentet fra S og Rs politiske kataloger. Hvad SF står for, fik ingen at vide. I det hele taget var det politiske indhold af Søvndals taler en tynd omgang. Har SF overhovedet en selvstændig profil i den regering eller bare nogle ministerposter ?

DER ER GRUND til at lykønske Villy Søvndal med, at han fik knust enhver kritik og modstand. Det er Villy og Möger-banden, som styrer partiet og de gamle nisser kan rulle soveposerne sammen og drømme om gamle dage. Deres tid er slut. Arbejderisterne vandt en knusende sejr og vil nu kaldes folkelige.

Men hvad vil Villy bruge sejren til ? Først og fremmest til at holde sig ved magten. At holde ud i regeringen, Håbe på, at næste valg ikke bliver en katastrofe.

INDADTIL SKABTE SFs landsmøde nok nogen afklaring. I hvert fald blev kritikkerne godt og grundigt tæsket. Formentlig begyndelsen til nye slagsmål.

Udadtil gav landsmødet ingen svar på, hvilke ambitioner SF har på det danske samfunds vegne. Der var mange ord - de fleste røde roser bundet op med ingenting.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere