Voldsmanden forkæles - offeret jokker vi på

MANDEN der tævede sin ekskæreste til plukfisk med et vandrør, og derefter smed hende ud fra 3. sal, er i dag en succes-historie. I dag, tre år et halvt år efter drabsforsøget, og dommen på seks år i Jyderup Statsfængel, lever han på daglig udgang som darling og bagerlærling hos stjernekokken Claus Meyer. Den feterede madekspert kan samtidig i sin evige selvpromovering nu også demonstrere, at Meyer ikke (kun) er en frelst pengemaskine, men et uegennyttigt, samfundsbevidst menneske.

Læs også:

112 - 20. feb. 2012 - kl. 17:47 Se Claus Meyers brev til Marlene

PIGEN - i dag 50 pct. invalid - har til gengæld stadig ikke set en krone i erstatning fra samfundet eller en hjælpende hånd i tovtrækkeriet til at øjne en bedre fremtid. Fysisk nedbrudt, hjerneskadet og dybt provokeret spurgte hun i går: Får offeret også en chance til? Intet tyder på det. Offeret har været fast arbejde for lægestanden et par år med at genoprette hendes smadrede knogler. Men ellers jokker vi på hende. Hun føler sig stødt og såret over forskellen på de to efterspil på tragedien.

TV:

Frank Saksik (th) blev idømt seks års fængsel for drabsforsøg på sin ekskæreste Marlene Duus. Han har foreløbig afsonet 39 måneder ud af de 48 måneder, han kan forvente at sidde inde før løsladelse. Allerede nu arbejder den dømte i stjernekokken Claus Meyers bageri. (Foto: Screenshot) 112 - 20. feb. 2012 - kl. 16:28 TV: Her roser Claus Meyer Marlenes voldsmand

MEYER bryster sig af, at det havde været nemmere at ansætte en mindre kvalificeret person, med ren straffeattest. En hul påstand – langt hovedparten af de kriminelle kommer fra samfundets bund. Hvor fikst havde det set ud med et forhutlet narkovrag, der aldrig havde set en klump speltdej før? Nej, her får Meyer både en kok og en spændstig 42-årig franskmand i samme person. En win-win for alle parter. Meyer er også højt hævet over at udspørge den kriminelle, han hjælper, om hvad der gik galt, fremgår det. Hvorfor egentlig? Det er vel også en del af resocialiseringen. F.eks. erklærer voldsmanden, at han ikke føler skyld i dag – han har betalt. Han har afsonet. Det kunne man da godt tale lidt om, over de langtidshævede fuldkornsboller?

Læs også:

Fotos: Kristian Linnemann og privat. Tegning af voldsmanden: Jørgen Bitsch 112 - 20. feb. 2012 - kl. 11:31 Marlene blev maltrakteret og smidt ud fra 3. sal

KLØFTEN mellem bagerlærlingens snarlige, endegyldige frihed fra alle trængslerne og offerets ensomme, årelange frustration, viser desværre en dybt provokerende forskelsbehandling: Kriminelle har forfærdelig svært ved at finde deres ben igen, og alle skal have en chance til. Men offeret? Hende er der ingen handlingsplaner for, eller stjernekokke, der står klar til at tage hånd om. Og ingen kan forklare hende, at det her er dansk retfærdighed.

Læs i morgen i Avisen:

- Interview med voldsmanden

- Interview med offeret

- 'Han burde være udvist'

0 kommentarer
Vis kommentarer