Venstre i hængekøjen

BRAGENDE klapsalver møder i dag Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, når partiet kalder til landsmøde i Odense. Det er ikke ufortjent.

LILLE LARS fra Græsted er vokset en del siden fadbamsernes storhedstid, og det er først og fremmest hans fortjeneste og personlige stemmetal, der gjorde V til valgets taber og vinder på samme tid.

MEN HAN mistede statsministerposten, og partiets fremgang skete først og fremmest på bekostning af de konservatives totale nedsmeltning. Det kan man tydeligt se på de personlige stemmetal, hvor Løkke og Barfoed opstillet i samme område scorede henholdsvis 56.000 og sølle 8000 stemmer. Løkkes sejr var knusende og Barfoeds nederlag totalt.

DERFOR er der grænser for, hvor meget de selvfede venstrefolk kan prale af sig selv. Siden valget har de lagt sig i benhård opposition, truet med at stemme nej til finansloven og stort set meldt sig ud af alt samarbejde med henvisning til regeringens løftebrud og ministrenes uduelighed.

DEN HOLDER ikke. Hvis de glade V-mennesker i Odense vil bruge deres møde til noget fornuftigt, må det handle om, hvordan partiet kan få indflydelse og være med til at løse de problemer, de selv har været med til at skabe.

LANDET ER i øjeblikket i krise bl.a. med et underskud på næsten 100 mia. kr. Vores problemer skyldes ikke mindst 10 spildte år med et udueligt VKO-flertal.

DET VIL Venstre blive mindet om, hvis de ikke gider deltage i oprydningsarbejdet. Midt i en krise har vi brug for politikere, der tør tage ansvar. Ikke selvoptagede badegæster i hængekøjen.