Sohns fortid

CHAMPAGNE-GLASSENE blev løftet op til de brede smil, da Helle Thorning-Schmidts (S) nyudnævnte ministerhold i går indtog deres ministerier. Men den flotte iscenesættelse kunne ikke forhindre, at der stadig blev mumlet i krogene om Henrik Sass Larsen.

JA, OM Helle Thornings tidligere tro væbner, som ifølge sin egen officielle udlægning pludselig fyrede sig selv som kommende finansminister på grund af en sikkerhedsvurdering fra Politiets Efterretningstjeneste.

Jo mere, der graves i forløbet og Sass Larsens kontakter til kriminelle rocker-miljøer i Køge, desto mere indhylles sagen i en tåge af mystik og fortielser og skæg-og-blå-briller og ansvarsforflygtigelse, der absolut ikke er den nye regeringschef værdig.

DET ER nemlig statsministerens suveræne afgørelse og ansvar, hvem hun finder egnet som minister. Derfor bør hæren af rådgivere fortælle hende, at hun snarest skal komme ud af sit ministerium og fortælle, hvad der er op og ned i Sass Larsen-sagen.

Samtidig kan hun passende forklare, hvordan og hvorfor SF’s tidligere kommunist-formand, Ole Sohn, er blevet sikkerhedsgodkendt til at beklæde posten som vækst- og erhvervsminister.

VI TALER om en mand, der – ifølge udtalelser i dagens udgave af Ekstra Bladet – stadig lyver om støtten fra det blodige Sovjet-regime. Vi taler om en mand, der har kysset på en af verdens værste diktatorer.

ALLE HAR ret til at blive klogere. Det har Ole Sohn da også sagt, at han er blevet, siden han gik af som DKP-formand for tyve år siden.

Men når det kommer til det ømme spørgsmål om de sorte penge fra det mægtige moderparti i øst, rager det Ole Sohn langsomt, hvad en centralt placeret top-embedsmand siger. Som han tilføjer med henvisning til den nye statsminister: ’Det er jo heldigvis Helle, der bestemmer’.

KORREKT. Derfor Helle: Offentliggør grundlaget for dine vurderinger af Sohn og Sass. Vi lever i et demokrati – ikke i et af de lukkede, totalitære regimer, som Ole Sohn engang kendte alt for godt.

Læs meget på side 4, 5, 6 og 7 i dagens avis eller eBladet

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere