Partistøtte ad bagdøren

PARTIERNE sprøjter millioner i valgkampen snart – og pengene til hele showet fosser ind ad bagdøren fra os alle sammen, hvad enten vi vil eller ej.

FAGBOSSERNE støtter f.eks. deres røde favoritter over hele landet ved at betale deres annoncer og husstandsomdelte pamfletter. Også selv om en pæn del af medlemmerne i 3F og LO ikke stemmer på hverken SF, Socialdemokraterne eller Enhedslisten.

Venstres Kristian Jensen har lige ført sig frem med et forslag om, at medlemmerne i fagforeningerne aktivt skal melde sig til, hvis de ønsker at bidrage til de rødes valgkamp. I stedet for som nu, hvor man kan melde fra uden dog at få nedsat kontingentet af den grund.

FORSLAGET faldt naturligvis som en sæk cement fra ti meters højde. Hverken de radikale, konservative eller oppositionen ønsker at pille ved noget – det går alt for godt.

Kristian Jensen tilbød samtidig, at også donationer fra arbejdsgiverne skulle være mere gennemsigtige. Det vil være naturligt, at åbenheden gælder hele vejen rundt, siger han. Det kan han jo trygt score point på, for de fleste andre er imod.

INGEN aner, hvor store beløb der egentlig bliver givet. Det hele foregår om ikke under bordet så sløret ved betaling af diverse udgifter for de enkelte kandidater til trykkerier osv. Hvis det hele er så glimrende, så forstår man ikke, at det skal være så hemmeligt?

ALLE bedyrer, at de absolut ikke er i lommen på nogen, selv om kandidaterne bliver overøst med penge. Landbruget giver til Liberal Alliance. Fagbevægelsen giver til 'de røde'. Arbejdsgiverorganisationer og virksomheder sender fede check til borgerlige kandidater. Men hvad får de til gengæld?

JA, Anders Samuelsen har f.eks. allerede lovet at overtage hele pakken fra Bæredygtigt Landbrug, der vil af med miljøkrav og have flere penge.

Og Villys og Helles aftale med LO og Harald Børsting indebærer bl.a., at fagforeningskontingenter igen bliver fuldt fradragsberettigede. Det er noget for noget – vi må bare ikke vide ret meget eller for hvor mange penge.