Brug loven - send narkogangsterne hjem til Afrika

null

HVORDAN VILLE du have det, hvis dine børn på vej til skole skulle løbe spidsrod mellem afrikanske narkodealere, der helt åbenlyst sælger stoffer til alle, der kommer forbi? Sådan er virkeligheden for beboerne i den københavnske bydel Vesterbro.

Det er et sted, der i dag er meget populært blandt børnefamilier, fordi området er blevet saneret og nu fremstår med store grønne gårde og lyse lejligheder. Beboerne på Vesterbro er bange, utrygge og rasende. Deres påstand er, at politiet udmærket ved, hvad der foregår på gaden, men intet gør, og at politikerne er ligeglade.

EKSTRA BLADET har derfor sat sig for at finde ud af, hvordan virkeligheden er. Gennem 14 dage har vi overvåget to centrale steder på Vesterbro for at undersøge, om politiet gør deres arbejde med at visitere og anholde de afrikanske narkohandlere.

Resultatet er nedslående. Handlen foregår 24 timer i døgnet og helt åbenlyst på gaden. Men endnu værre: På intet tidspunkt i de 14 dage blev en eneste narkodealer visiteret eller anholdt!

TIL GENGÆLD så vi, hvordan de afrikanske dealere solgte mellem 60 og 80 kokainfix – om dagen.

Sådan noget kan gøre enhver rasende: Hvor fanden er politiet henne?

Hvis narkodealere åbenlyst solgte kokain på Strandvejen i velhaver-ghettoen Hellerup nord for København kan jeg garantere jer for, at politiet ville skride massivt ind med anholdelser og døgnpatruljer.

Og politikerne ville få åndenød af at overgå hinanden i nye initiativer, der skulle stoppe narkohandlen.

NARKO ER uden tvivl kommet for at blive, men hvis politiet og politikerne ville, kunne de stoppe gadehandlen på Vesterbro, og igen gøre beboerne trygge. I 25 år har de haft et stærk værktøj, som de bare ikke bruger. I 1996 vedtog Folketinget en særlov, som gjorde det muligt at smide de afrikanske narkodealere ud af landet, hvis de blev taget i at sælge narko på gaden.

Hvorfor anholder politiet ikke hele bundet og sender dem hjem til Afrika? Opgaven er ikke uoverskuelig.

Så pas jeres arbejde og gør igen bydelen tryg for beboerne. Det er da ikke urimeligt at forlange.