Pølser og politik

PØLSER og politik har mindst én ting til fælles:

Det er ikke gavnligt for appetitten at iagttage produktionsprocessen.

Den radikale Klaus Bondams blinde og usmagelige iver for at beholde borgmesterløn, borgmesterbil med mere i København er ét eksempel. Et andet er kampen om posten som formand for Region Hovedstaden.

EKSTRA BLADET har tidligere påpeget, at regionerne er lige så overflødige som pavens testikler og mænds brystvorter. Vi har underbygget denne analyse med adskillige argumenter, men på det punkt må vi erkende, at vi nu er blevet overhalet indenom.

Venstre, de konservative og Dansk Folkepartis nyvalgte repræsentanter i hovedstadens Regionsråd har sammen ført et dræbende slag mod tanken om at tage rådet seriøst.

Hvis nogen da skulle få den idé.

DE TRE PARTIERS spidskandidater gik efter valget sammen om at vælte Socialdemokraternes Vibeke Storm Rasmussen som formand. Det er der jo ikke noget at sige til.

Men metoden  ...

Bent Larsen (V), Benedikte Kiær (K) og Henrik Thorup (DF) pegede på SF’s Andreas Røpke som ny formand. Han tog – i hvert fald i første omgang – glad imod tilbuddet.

DE TRE PARTIER pegede dermed ikke blot på en politisk modstander. De pegede også på en 25-årig, som aldrig før har siddet i Regionsrådet, og hvis uddannelsesmæssige baggrund er en matematisk studentereksamen.

Denne aldeles blanke mand skal stå i spidsen for Danmarks største region med et budget på 35 milliarder kroner og med omkring 40.000 ansatte.

Hvor useriøst kan det blive? SF har i det mindste fået kvababbelser, og det forstår man. Mere besynderligt er det, at Venstre, de konservative og Dansk Folkeparti tilsyneladende ikke har.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere