ENDELIG

BEDRE SENT end aldrig. Regeringens nyeste dagpengeudspil er en hjælpende hånd til de 30.000 langtidsledige, som skønnes at falde ud af systemet alene i år.

UDSPILLET betyder, at mange af dem alligevel ikke behøver at sælge boligen eller flytte i en billigere lejlighed, fordi de ikke kan finde et job. Men det vil stadig være svært at få dagligdagen til at hænge sammen økonomisk, når der kappes 40 procent af dagpengene.

REGERINGEN har omsider erkendt, at indfasningen af den to-årige dagpengereform var for hård. Den nye, midlertidige model skal solidarisk betales af a-kassemedlemmerne med ca. en krone om dagen i år. Et så beskedent beløb vil næppe få fagbevægelsen på barrikaderne.

REGERINGSTOPPEN havde tirsdagen igennem travlt med at understrege, at det nye udspil slet, slet ikke var sat i verden på grund af voldsomt pres udefra og elendige meningsmålinger.

NEJ DA. Det lå i kortene fra starten, at de mest trængte familier skulle hjælpes, hvis krisen fortsatte. Lyder altså regeringens melodi. Ministrene har fortrængt Margrethe Vestagers berygtede udsagn om, at 'sådan er det jo'. Møntet på de ledige, der mistede hele deres forsørgelsesgrundlag efter to år på dagpenge.

ALLEREDE i august 2012 kunne Ekstra Bladet afsløre, at omkring 30.000 familier risikerede at måtte gå fra hus og hjem på grund af stramningerne. Dengang affærdigede Bjarne Corydon og Mette Frederiksen det som nonsens, men er altså blevet klogere i dag.

VI TAKKER på de arbejdsløses vegne og sender en forsigtig ros til regeringen. Specielt hvis de kommende måneder bruges konstruktivt til – i et samspil mellem regeringen, fagbevægelsen og Enhedslisten – at kreere et dagpengesystem, som tager højde for, om der er fremgang eller krise i Danmark.

Se side 4, 5, 6, 7, 8

0 kommentarer
Vis kommentarer