Isabellas lidelser

null

DE FLESTE husker endnu Isabella Miehe-Renard fra skærmen. Den kønne og skarpe TV-vært, som først på TV2 og derefter i DR brændte igennem til seerne. Altid engageret, altid medlevende.

DE SENERE ÅR er karrieren sat på standby. Isabella røg ned med psykiske problemer og har været indlagt på fire forskellige psykiatriske afdelinger i tre forskellige kommuner. I dag varetager hun jobbet som pressekoordinator i Psykiatrifonden og har netop udgivet bogen "På", som bl.a. rummer skarpe angreb på det danske velfærdssamfund og på den måde, vi behandler mennesker, der er syge i sindet.

ISABELLA kan fortælle om store nedskæringer inden for psykiatrien, om mangelfuld behandling, om lurvede og beskidte institutioner og om et nedslidt personale, der er stresset og opgivende.

HUN KAN også berette om patienter, der fyldes med medicin. I bogen beskrives det således: `Medicin i skabene er der nok af. Sovepiller, beroligende piller og antidepressiva. Kvik-op-piller, fald-ned-piller og sov-nu-piller. Både den lette og tunge af slagsen.`

ET VELFÆRDSSAMFUND skal måles på, hvordan det behandler de svageste. Her dumper Danmark med et brag. Ikke mindst i Anders Foghs regeringstid er skellene blevet større. Ikke bare mellem rig og fattig, men også mellem sund og syg. Psykisk syge er ikke en gruppe, der bejles til i valgkampene.

DET ER VIGTIGT, at personer som Isabella, der har mærket de skandaløse forhold på sin krop og i sin sjæl, står frem. Måske kan hun brænde igennem til politikerne. Vi har ikke de store forhåbninger, men vil støtte hende undervejs.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter