Fogh får knivEN i ryggen

DET ER MULIGT, at den fulde undersøgelse af det løgnagtige krigsgrundlag først kommer efter et regeringsskifte. Der skal jo et flertal til.

Men det ser ud til, at udenrigsminister Per Stig Møller allerede er i fuld gang med at sikre sig, at en kommende undersøgelse vil placere ansvaret for krigsløgnene nøjagtigt der, hvor han mener, det hører hjemme: i skødet på statsministeren.

Udenrigsministeriet har netop oversendt et afgørende dokument til Folketinget. Dette papir placerer entydigt ansvaret for regeringens Irak-løgne hos statsminister Anders Fogh Rasmussen.MED DOKUMENTET følger et stort forklaringsproblem til statsministeren. Per Stig Møller og Anders Fogh Rasmussen blev –  den samme dag –  bedt om at aflevere deres kopier af den FN-rapport, der dokumenterede, at Irak ikke havde masseødelæggelsesvåben.

PER STIG KOM først ud af starthullet. Hans svar –  dagens afslørende dokument –  viser, at Statsministeriet og Udenrigsministeriet modtog den afgørende FN-rapport om Iraks manglende masseødelæggelsesvåben i en mail den 8. marts 2003 klokken 00.28. Hele 11 dage før regeringen fremsatte lovforslaget om at deltage i krigen for at afvæbne Irak.

DERFOR HAR FOGH et problem. Per Stig har nu dokumenteret, at Fogh modtog rapporten. For få uger siden afviste Fogh i et interview med Ekstra Bladet med ordene ’det ved jeg virkelig ikke noget om!’t at have modtaget rapporten. Og for to år siden fremlagde Fogh i Folketinget skriftlig ’dokumentation’ for, at rapporten aldrig blev modtaget i Statsministeriet. Pist væk var den.

NU HAR PER STIG skriftligt over for Folketinget dokumenteret, at statsminister Anders Fogh Rasmussen løj. Hvad siger Fogh? Og hvad siger Folketinget?

Nu har Per Stig dokumenteret, at statsminister Anders Fogh Rasmussen løj Foto: Jens Dresling