Heldige forsvarsbosser

NILS WANG er en heldig mand. Ikke blot har han et vellønnet job som chef for Søværnet. Han bor også i luksusvillaen Villa Zenta i det mondæne Marselisborg-kvarter i Århus med udsigt ud over vandet og med direkte adgang til skoven i baghaven.

For de 378 attraktive kvadratmeter betaler kontreadmiral Nils Wang kun 7286 kroner om måneden.

TIM SLOTH JØRGENSEN har heller ikke grund til klage. Ikke blot tjener han som forsvarschef omkring 1,2 millioner kroner om året, kører rundt i en skatteyderbetalt limousine til 1,1 million og bor i en stor villa i Gentofte til favørpris.

Da Tim Sloth Jørgensen tidligere boede i Villa Zenta i Århus, betalte han forbløffende 5083 kroner om måneden – for en 378 kvadratmeter stor luksusvilla, altså.

TALLENE må for enhver, der selv har forsøgt at finde en lejebolig til en rimelig pris, se helt absurde ud.

Finansministeriets regler siger klart, at huslejen for en bolig som Villa Zenta skal være på niveau med tilsvarende boliger i kvarteret, og Lejernes LO skønner forsigtigt, at forsvarsspidserne reelt skulle have betalt tre gange så meget for villaen.

På den måde har skatteyderne mistet mere end 1,1 million kroner over de sidste otte år.

TIM SLOTH JØRGENSEN bedyrer over for Ekstra Bladet, at han ikke har undret sig over den forrygende billige husleje. Han har i god tro betalt, hvad Forsvaret krævede, og derfor afviser han den ellers ret nærliggende tanke at betale nogle af de mange sparede penge tilbage.

Mon Tim Sloth Jørgensen havde været lige så autoritetstro, hvis huslejen i stedet for at være en tredjedel af markedsprisen var den tredobbelte?

I GIVET FALD kan det nok forklare, hvorfor Forsvaret igen og igen kvajer sig, når der skal indkøbes nyt materiel.