Dårlig moral

EKSTRA BLADET afslørede i går, at 40 politikere siden 2005 har misbrugt deres adgang til at komme gratis over Storebælt.

Medlemmer af Folketinget kan kvit og frit få en Brobizz stillet til rådighed. Forudsætningen er blot den ret indlysende, at de kun må benytte Brobizzen i forbindelse med deres politiske arbejde.

DE 40 MISBRUGERE er blot toppen af et isbjerg, hvis omfang vi ikke kender. De er nemlig blevet taget i forbindelse med en stikprøvekontrol, der foretages omkring fire gange om året.

Man behøver hverken være synderligt matematisk begavet eller nære overdreven mistillid til de folkevalgtes ærlighed for at kunne regne ud, at de 40 dækker over et langt større tal.

Blot sidste år passerede folketingsmedlemmerne Storebælt for en kvart million skattekroner. Vi ved ikke, hvor mange af dem der gjorde det med god samvittighed.

ET FOLKETINGSMEDLEM får cirka 60.000 kroner om måneden og en særdeles favorabel pensionsordning.

Samt fri togrejse på første klasse til en værdi af 50.000 kroner om året.

Med andre ord er det ikke social nød eller manglende transportmuligheder, der driver medlemmerne af Tinget til at fuske med reglerne for Brobizz – det er dårlig moral.

THOR PEDERSEN (V), Folketingets formand, udtaler:

’Det er klart, at en fejl er en fejl, og enhver fejl er en fejl for meget. ’Men her snyder formanden med sproget.

FEJL ER EN aldeles upræcis betegnelse for snyderiet.

Man kommer ikke til at køre over Storebælt på andres regning. Så lad os få navnene på samtlige fuskere frem.

Ikke fordi de skal afklapses i al offentlighed, men fordi vi så mere kvalificeret kan tage stilling, næste gang vi står med en stemmeseddel i hånden.