Karaktermord

null

VENSTRE og Socialdemokraterne har det igen rigtigt skidt med hinanden. I øjeblikket skyder begge partier fra hoften med store kalibre, og luften er tyk af gensidige beskyldninger.

HELLE Thorning lagde ud efter de kuldsejlede forhandlinger om en dagpengereform. I kraftige vendinger angreb hun finansminister Lars Løkke Rasmussen for manglende troværdighed og for at lække oplysninger fra fortrolige møder.

Venstre opfattede det som et forsøg på karaktermord – oven i købet lige op til partiets landsmøde, hvor Lars Løkkes position som Anders Fogh Rasmussens arvtager skal cementeres.

DERFOR blev den tunge Claus Hjort Frederiksen sendt i byen med Helle Thorning i sigtekornet.

– Hun er havnet i muddergrøften med et meget usmageligt personangreb, sagde den bistre beskæftigelsesminister til Information.

DER ER ingen tvivl om, at Socialdemokraterne er ivrige efter at begå karaktermord på Lars Løkke. Efter bilags-sagen skønnes han et let offer, og politisk vil en vingeskudt Løkke være en kæmpegevinst for S, i det øjeblik Anders Fogh forlader dansk politik til fordel for et internationalt topjob.

NOGLE vil kalde aktionen for slag under bæltestedet – men det stopper ikke Socialdemokraterne. De husker tydeligt, hvordan Venstre-toppen ihærdigt forsøgte at umuliggøre og underløbe Helle Thorning, da hun blev valgt til partiformand. Nu er tiden inde til at sige tak for sidst.

UDE PÅ sidelinjen sidder en gnæggende og velfornøjet Pia Kjærsgaard. Hun maner til ro og besindighed, men mener det selvfølgelig ikke. For jo mere V-S-ballade op til de kommende forhandlinger om en skattereform, des bedre for Dansk Folkeparti.