Annonce:
Annonce:

Politiets pjattede spildtid

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

NÅR POLITIETS forbundsformand, Peter Ibsen, truer med faglige aktioner, er der grund til at se godt efter, hvad han har gang i. For den magelige fyr plejer at sidde musestille på sit formandskontor og give politiledelsen ret i alt muligt, herunder at politireformen bare skal have lov at udvikle sig, så bliver alt godt.

Annonce:

NU SIGER manden, at han vil have ansat 200 ekstra politifolk årligt i ti år. Altså 2000 i alt. Ellers truer han med, at de 10.700 politifolk vil til at arbejde EFTER REGLERNE. Det har vi da ellers håbet, at de hele tiden har gjort. Det er stærkt betænkeligt, hvis politiet normalt fungerer i strid med reglerne.

Det, Ibsen mener, er, at hans medlemmer vil til at arbejde langsomt, hvilket kun vil være nyt for visse af dem.

DANSK FOLKEPARTI har omgående gjort Ibsens krav til sit, og det er nok muligt, at der er brug for flere politifolk. Men i første omgang bør man vinde arbejdstid til politiopgaver ved at fjerne arbejde, som glimrende kan udføres af andre.

DER ER således ingen mening i, at køreprøver forestås af ordensmagten. Disse trafik-eksaminer kan kommunale HK’ere lige så godt stå for, ligesom de allerede har overtaget fornyelse af kørekort og udstedelse af pas. Derved vil der lynhurtigt blive frigivet hundreder af de politifolk, som ifølge Ibsen så desperat savnes til opklaring af forbrydelser.

VENSTRE sysler med tanker om at befri politiet for banale opgaver med at fragte indsatte til afhøring i retten. Det har straks udløst protestskrig fra Ibsen om, at ingen andre end politifolk må have opgaver, der indebærer magtanvendelse.

Undskyld, skal vi så fyre samtlige fængselsfunktionærer? Uden nogen politiuddannelse klarer de glimrende at holde styr på fangerne – med jævnlig magtanvendelse. Mon ikke de også kan klare at køre en tur med de indsatte til domsforhandling – uden at nogen retsfølelse krænkes?

PETER IBSEN med det store personalebehov jamrer allerede højt ved tanken. Han vil ikke afgive dette ukvalificerede transportjob. Men kræver altså samtidig 2000 flere betjente uddannet og ansat.

Det hænger ikke sammen, Ibsen. Det er ukvalificeret fagforenings-egoisme. Forhåbentlig bøjer justitsminister Brian Mikkelsen og forligspartierne ikke nakken for fagbossens usammenhængende argumentation.


Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: