To glade amatører

MED DEN kuldsejlede jobplan dumpede Lars Løkke og Lene Espersen med et drøn ved det politiske eksamensbord. Det var årets største maveplasker, da de to måtte bide i gulvbrædderne og erkende, regeringen var i absolut mindretal med sine forringelser af dagpengesystemet.

Det var også historien om et forudsigeligt nederlag.

HVORDAN kunne Løkke og Espersen tro, Helle Thorning ville være med til et sådant indgreb på et tidspunkt, hvor finanskrisen kradser, og stigende ledighed venter lige om hjørnet? Hvad havde VK at tilbyde hende for at æde et sådant udspil? Svar: Intet.

NÅR S SAGDE NEJ, måtte DF selvfølgelig følge trop. Hvad ellers? Man kan sige meget om Dansk Folkeparti, men idioter er de ikke. Hvorfor skulle DF lægge sig ud med flere hundredtusinde vælgere for at gøre Lars og Lene glade? Og hvad fik de ud af en aftale? Svar: Intet.

REGERINGEN har ikke haft nogen slagplan. To amatører, som nu råber op om Helle Thornings uansvarlighed - og dermed udstiller deres egen impotens. Hvis dette virkelig var regeringens flagskib - som Fogh hævdede under Folketingets åbningsdebat - er det ufatteligt, der ikke var mere i pakken end dagpenge-indgreb og et par småting.

DET ER BESYNDERLIGT, at vakse Lene ikke fangede den pointe. Det er endnu mere ubegribeligt, den mere øvede Lars Løkke ikke har været i stand til at tilrettelægge et mere talentfuldt forhandlingsforløb - eller tidligere se i øjnene, han havde sat en dødssejler i søen.

FOGH HAVDE som sædvanlig ikke tid til selv at gå ind i sagen - hans åndelige og fysiske fravær kan nu både ses og høres. Fogh var som sædvanlig andre steder og efterlod regeringen i hænderne på to glade amatører.

Det lover godt for de kommende skatteforhandlinger.