Ritt Bjerregaards ansvarlighed

null

MANGE kommunale bygninger i København er i en elendig forfatning. Børneinstitutioner, idrætsanlæg og ikke mindst skoler ligner ofte noget, der burde være løgn.

Vinduer, som er ved at falde ud. Toiletter, der er så uhumske, at eleverne risikerer at få forstoppelse, fordi de ikke har lyst til at benytte dem. Vægge, som ikke har set maling i årtier.

Og så videre.

REGERINGEN har indført et anlægsloft, som sætter en grænse for, hvor mange penge kommunerne må bruge på byggeri og renovering af kommunale bygninger. Loftet betyder, at kommunerne er tvungne til at prioritere.

Nogle projekter må vente til næste år, for at andre kan blive gennemført i år.

KØBENHAVNS folkevalgte med overborgmester Ritt Bjerregaard (S) i spidsen kunne eksempelvis have valgt at bruge fem millioner kroner på at rette op på Kirsebærhaven Skole i Valby, der ligner noget fra DDR-tiden.

Det gjorde de ikke.

Politikerne har i stedet valgt at bruge fem millioner kroner på sig selv. Fire mødelokaler på Københavns Rådhus bliver renoveret, får dyre lamper, nye designmøbler, luksuøse tæpper og så videre.

RITT BJERREGAARD har forståeligt nok ikke lyst til at tale med Ekstra Bladet om den sag. I stedet har hun sendt en mail, der til slut påpeger den banale selvfølge, at ’et ansvarligt bystyre vedligeholder byens kulturskatte’.

Vi er ikke i stand til at sige overborgmesteren imod, men ansvarligheden omfatter ikke pligten til at købe lamper til 25.000 kroner stykket. Til gengæld har et ansvarligt bystyre pligt til at byde skoleeleverne ordentlige forhold.

Og man kan nok have en stærk fornemmelse af, at toiletterne på Kirsebærhavens Skole ville være i betydeligt bedre stand, hvis Ritt Bjerregaard skulle benytte dem dagligt.