De sorte mod de hvide

null

EFTER SPREDTE træfninger gennem seks uger mener både advokat Thorkild Høyer og Ekstra Bladets kilder i bandemiljøerne, at der er optræk til en egentlig krig mellem Hells Angels og en række indvandrer-bander.

Politiinspektør Kim Kliver fra NEC, det Nationale Efterforsknings-Center, kalder bramfrit stridighederne ’De sorte mod de hvide’. Han venter også flere slag.

I BANDEMILJØER taler man ikke over sig. Det er usundt for ens livslængde. Derfor fornemmer vi en stor usikkerhed hos det dårligt informerede politi om motiverne til de skudvekslinger, som næsten dagligt finder sted. De synes at være en blanding af territoriale kampe om narkotikamarkedet og gengældelse af tidligere overfald.

Træfsikkerheden hos de mange pistolbevæbnede gangstere synes påfaldende ringe. Så medmindre de er usædvanligt skeløjede, tyder meget på, at de mere ønsker at true hinanden end at slå ihjel.

ET NYT tegn på optrapning er, at Hells Angels har taget mange unge beundrere ind i støttegruppen AK81 (= Altid Klar!). Mange af HA’erne er selv aldersstegne tyksakker, som hellere sidder i en bedstefar-Opel end på en kold motorcykel. Derfor rekrutterer de unge ’soldater’, så de kan slås pr. stedfortræder.

MAN KUNNE ønske, at banderne ville nøjes med at tampe hinanden. Men den omsiggribende brug af upræcist anvendte skydevåben udsætter sagesløse mennesker på Nørrebro og i Tingbjerg for fare. Det er derfor glimrende, at politiet nu sættes massivt ind, så banderne får sværere ved at gennemføre guerillatogter imod hinanden.

I DEN politisk-komiske afdeling har SF pludselig anlagt sherif-manerer. Nogle folkesocialister vil overhale regeringen højre om med diverse krasbørstige forslag. Andre – senest den gamle kommunist Ole Sohn – foreslår 24 timers frit lejde, hvor banderne straffrit kan aflevere våben! Den mand lever i sin egen verden.

VEJEN FREM for politiet er givetvis tæt opdækning af banderne – konfiskation af flest mulige våben, anholdelser, når de kan begrundes, og patruljering med hyppig visitering i de boligområder, hvor banderne færdes. Krigen kan muligvis ikke afværges. Men den kan på den måde holdes nede på et niveau, hvor Københavns borgere kan færdes nogenlunde sikkert.