SosseSass

SOCIALDEMOKRATERNES gruppeformand, Henrik Sass Larsen, sprang i denne uge ud som Folketingets førende humorist. @SosseSass, som han kalder sig på Twitter, skrev: 'Overvejer at stille forslag om fuld aktindsigt hos journalister for offentligheden'.

EN PÆNT indpakket trussel, nu hvor journalisterne i ugevis har brokket sig over regeringens nye lukkede offentlighedslov.

Men det hele var – naturligvis – bare en joke, forsikrede @SosseSass et par timer senere. I mellemtiden havde han dog nået at uddybe nødvendigheden af at overveje et indgreb mod journalisterne i et alenlangt interview med Berlingskes Nyhedstjeneste.

MANGE VAR som jeg i tvivl om, om ham der @SosseSass i virkeligheden var en tosse, der havde oprettet en falsk twitterprofil. Men Socialdemokraterne bekræftede, at @SosseSass skam var et alias for den ægte Henrik Sass Larsen.

BAG IRONIEN er truslen også ægte nok. Når Socialdemokraterne styrer Danmark vil de ikke kikkes efter i kortene. Det har de en lang historisk tradition for, som Politiken skrev i en analyse torsdag. Og de gider ikke diskutere adgangen til at kontrollere statsapparatet med andre end dem, der potentielt kommer til at sidde på magten, hvilket vil sige S, SF, Radikale, Venstre og Konservative.

ALLE ANDRE skal bare holde kæft og rette ind. Ikke så meget som et komma vil blive ændret i regeringens lovforslag til ny lukkelov, undskyld offentlighedslov.

Og hvis vi ikke forstår en ironisk hentydning, som den SosseSass affyrede på Twitter, så findes der andre metoder til at stække pressen.

DET BESYNDERLIGE er, at @SosseSass selv personligt har mærket, hvad lukketheden i samfundet betyder. Han blev ikke minister pga. en påstand om en rockerrelation, og han kunne ikke få indsigt i materialet, der lå bag, hvilket forståeligt gjorde ham rasende.

Men det er glemt nu, hvor Sass er tilbage i magtens centrum. Nu er der åbenbart ingen grund til at udvide borgernes adgang til at få indsigt i, hvordan magten udøves.

0 kommentarer
Vis kommentarer