Løkkes kultur

EN ANDEN TID var Lars Løkkes første forklaring på, at han i sin tid lod Frederiksborg Amts skatteborgere betale for cigaretter, kasinobesøg og videofilm på hotelværelset. Og ’det var en anden kultur’.

KULTUREN ER åbenbart flyttet med Lars Løkkes fremstormende karriere, da ministertiden fulgte efter.

LØKKES MINISTERIUM købte f.eks. en fin fødselsdagsgave på repræsentationskontoen til en rund fødselsdag - Løkkes egen! En magnumflaske Pol Roger-champagne i trækasse. Et glimrende mærke og en fornuftig størrelse flaske - men det er en gåde, hvorfor de chefglade medarbejdere ikke selv splejsede, da de ville glæde Løkke. Så er det jo nemt nok at give gaver, når andre betaler, og kulturen er sådan skruet sammen ...

BILAGENE FOR 80 pct. af traktementerne i Løkkes gamle ministerier er ikke korrekt udfyldte. Men flere bilag tyder på, at det er rene Venstre-møder, der blot bekvemt er foregået på Løkkes (røgfyldte) kontorer og på det offentliges regning.

BELØBENE er bagateller. Ligesom da Lars Løkke fik ministeriet til at betale to billetter til Det Kongelige Teater for ministerparret til en gallaforestilling. Her spenderede vi skatteydere 1100 kr. for fornøjelsen ved at se hr. og fru Løkke Rasmussen sprede glans over festligheden.

BILAGENES ringe størrelse siger næsten mere om Løkke og hans ansattes kultur, end det ville have gjort, hvis det havde drejet sig om voldsommere summer. Grundlæggende er tankegangen tilsyneladende: Ekspeder regningen videre.

Så er det jo nemt nok at give gaver, når andre betaler