Drop den nye tvangslicens

MEDIEORDFØRERE fra de politiske partier er i fuld fart på vej mod endnu en fejltagelse. Deres mål er at tilføre statens største tv- og radiostation endnu flere penge. Midlet er at plukke danskerne med en obligatorisk medielicens. Ideen er, at samtlige husstande skal betale 2190 kr. årligt, hvis man har et tv-apparat eller en computer i huset - uanset om man nogensinde ser DR’s udsendelser.

SÅDAN ET system vil være uciviliseret, fordi man automatisk er meldt til og kun kan slippe, hvis man aktivt melder fra og beviser, at man ikke har et tv-apparat. Men et politisk flertal er i skred hen mod at vedtage denne alle-omfattende tvangslicens.

S OG SF vil gerne forære DR alle de 75-100 millioner ekstra kroner, som licens-tyranniet ventes at indbringe. VKR vil give DR halvdelen af pengene og bruge resten på omlægning af FM-båndet. DF vil ikke give DR en krone.

DET ER selvsagt usundt, at en statsinstitution, der har været drevet elendigt i årevis, skal forkæles med nye bevillinger, blot fordi den har smidt milliardbeløb væk på inkompetent byggeri af et overflødigt palads med en endnu mere overflødig, kostbar koncertsal, som aldrig bliver færdig.

DR OPKRÆVER allerede tre milliarder kroner i licens og beskæftiger 3346 mennesker, altså knap en million pr. medarbejder. Det burde være rigelige ressourcer til at fremstille en programflade af høj kvalitet i både fjernsyn og radio. Men seere og lyttere med stor tålmodighed véd, at virkeligheden er ganske anderledes.

Niveauet er mådeligt, og antallet af genudsendelser pinagtigt stort. Radioens P1, som foregiver at bære statsradiofoniens politiske og kulturelle forpligtelser, er blevet en genbrugsbutik, hvor 60 pct. af sendetiden fyldes med genudsendelser.

EN DR-SPECIALITET er de daglige udfald. Radioavisen kl. 12 slukkede f.eks. i adskillige minutter onsdag, og torsdag måtte P1 i længere tid opgive at stille om til Århus, hvor en professor skulle have været interviewet! Så sølle står det til med elementære færdigheder.

Men selv om DR ikke kan hitte ud af at holde dem åbne, endsige forsyne fladen med lødige programmer, tildeles statsradioen den ene ekstra kanal efter den anden. Idioti og vanetænkning.

DET RATIONELLE er at klappe kassen i for DR og aflaste foretagendet ved at flytte nogle radiokanaler til private virksomheder, der evner at bruge dem og holde dem åbne!

Politikerne gør ret i at tale om omlægning af licensen. Men det bør være væk fra tvang og over mod frivillig tilmelding for dem, der har lyst til at se og betale for DR TV.

Præcis som man kan vælge og fravælge andre kanaler.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen