Godt for Kurt og os

null

TAK FOR FREMRAGENDE arbejde, sagde tegneren Kurt Westergaard i går til PET. Jeg tror, I har reddet mit liv.

POLITIETS Efterretningstjeneste har til alles yderste tilfredshed afværget et mordforsøg på Muhammed-krisens mest berømte tegner - manden, der er blevet lidt af en helt og et symbol for alle os, der er totalt fundamentalister, når det gælder ytringsfrihed. Selv han, der nu har måttet leve under jorden siden november og har truslen fra formørkede fanatikere helt inde på kroppen, sagde i går: Jeg fortryder ikke. Jeg gjorde jo bare mit arbejde.

FORSTÅELSEN FOR, at det ikke er helt nemt at bevise de tre anholdtes skyld, er også til stede. Sådan er det, når man vælger at gribe ind præventivt, som PET-chef Jacob Scharf sagde.

MANGE HAVDE, om ikke glemt, så i hvert fald lagt de horrible tilstande fra 2006 bag sig nu. Men ’terroristerne er ikke dumme - de venter, til der bliver roligt, så de lettere kan slå til’, som den kontroversielle svenske Muhammed-kunster Lars Vilks siger i anledning af anholdelserne.

SIDEN KRISEN er der også sket fremskridt - hvad vi kunne se i går. Nu tager herboende muslimer afstand og prædiker nul vold. Selv Ahmed Akkari, der svinede Danmark til under krisen og dengang deltog i rundturen i Mellemøsten for at opfordre til had mod Danmark, har skiftet stil. Han så ganske vist ud på tv, som om han skulle bide en del ting i sig, men han fordømte vold, også blandt de muslimer, der stadig har krænkelsen siddende i kødet. Nogen flammende forsvarer af ytringsfriheden bliver han næppe foreløbig. Men budskabet var klart nok. Det var hans pirken til de danske terrorparagraffer også.

UDVISNINGERNE af de anholdte efterlader et uskønt og nagende tomrum. Hvorfor kan de ikke komme for en dommer? Hvad med statens sikkerhed og eventuelle vidners sikkerhed? Vi skal bare have blind tillid til, at alt foregår korrekt. Det er anden gang, myndighederne bruger terrorlovens paragraf, der gør det muligt at smide formodede terrorister ud af landet, uden at det danske retssystems hjerteblod, en dommer, en forsvarer og en anklager, har taget stilling. Krav om orienteringer og forespørgsler kommer af samme grund nu haglende i kølvandet på sagen - man må håbe, de skaber afklaring, for kønt er det ikke at opleve.
kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen