Annonce:
Annonce:

Tvangsfjernet til misbrug

null

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER
NÅR ET BARN tvangsfjernes, er det et voldsomt indgreb i både forældrenes og barnets liv. En tvangsfjernelse er et udtryk for, at alle andre midler har fejlet. Af hensyn til barnet må de sociale myndigheder gribe ind.

De sociale myndigheder i Fakse så ikke anden udvej, da de valgte at tvangsfjerne en niårig pige fra hendes hjem i Fakse Ladeplads på Sydsjælland.

Men det, der skulle have været en redningsindsats, viste sig at være det stik modsatte.

DEN NIÅRIGE pige blev anbragt på døgninstitutionen Holsteins Minde i Næstved, hvor hun skulle bo sammen med syv drenge. I mere end et år blev hun misbrugt seksuelt af drengene, som var mellem 12 og 16 år.

Det fortæller pigen selv til en psykolog.

Først da en pædagog på institutionen overraskede en af drengene i færd med at misbruge den lille pige, blev der grebet ind. Pigen blev flyttet fra institutionen. Hun er i dag i familiepleje i Fakse.

HOLSTEINS MINDES forstander, Aksel Christensen, ser forståeligt nok helst, at denne sag slet ikke kommer frem. Han vurderer, at omtalen ikke vil gavne hans institution, og det er sikkert en ret præcis vurdering.

I dagens avis bedyrer Aksel Christensen, at den i dag tiårige piges meget detaljerede beskrivelse af det misbrug, hun har været udsat for, er det pure opspind. Jo, pigen er blevet misbrugt, men kun en gang. Den ene gang, da pædagogen opdagede det.

Den lille piges særdeles malende beskrivelse af sine oplevelser ligner ellers ikke noget, som helt uprovokeret kan vokse ud af et barnesind, men den konklusion er forstanderen og tilsynsmyndigheden i Storstrøms Amt belejligt nok kommet frem til.

NÅR SAMFUNDET vælger at foretage et så drastisk indgreb i menneskers liv som en tvangsfjernelse, påtager det sig samtidig et kolossalt ansvar.

Et ansvar, som de sociale myndigheder i Fakse og døgninstitutionen Holsteins Minde helt åbenbart ikke har kunnet håndtere.

Der er en lille pige i Fakse, som i dag lider under følgerne af det.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: