En håbløs opgave

null

MENS DE SIDSTE danske kampsoldater er ved at forlade Afghanistan, er det på sin plads at stille spørgsmålet: Har missionen været en fiasko eller?

ET SPØRGSMÅL, som de politikere, der har ansvaret for 43 dræbte og 211 sårede danske soldater, helst ikke ser stillet.

LAD DET være sagt straks: Vore soldater har gjort en fantastisk indsats. Men det store flertal på Christiansborg, som beordrede dem i krig, sendte dem ud på en håbløs opgave.

DET ER PÅ ingen måde lykkedes at bekæmpe Taliban. Vi er enig med professor Mikkel Vedby Rasmussen fra Københavns Universitet, der siger til Jyllands-Posten: ’Vi har tabt krigen i Afghanistan’.

HAN TROR, at Taliban meget vel kan ende med igen at sidde på magten i Afghanistan om få år. Og hvad skulle vi så med den krig?

SIDEN Anders Fogh-årene har hovedparten af danske politikere desværre været ramt af krigsliderlighed og rendt i hælene på amerikanerne.

OG HVAD værre er: Ingen har tilsyneladende lært noget af de fejlslagne missioner i Irak og Afghanistan. I stedet hører man dem snakke ivrigt om, hvor vi snarest muligt igen kan indsætte danske styrker.

DE ER mestre i smukke ord og skåltaler og tøver ikke med at sende unge mennesker på opgaver i områder, hvor de risikerer at blive dræbt, lemlæstet eller psykisk ødelagt.

DANMARK har deltaget rigeligt i militære aktioner i dette århundrede. Det må være slut med at gå med i angrebskrige, selv om amerikanerne lokker nok så meget.

VI SKAL stadig have et forsvar, men det bør kun virke uden for landets grænser, når der er tale om fredsbevarende eller humanitære missioner.

VI HAR betalt dyrt for Irak og Afghanistan. Alt for dyrt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere