Mærk dog halalkødet

null

FØRST kom debatten om daginstitutioner, som af hensyn til de muslimske børn fjernede den danske nationalspise, frikadellen, fra kostplanen.

NU ER blikket vendt mod hospitaler, der massivt serverer halalslagtet oksekød til patienterne. Og mod supermarkederne, der sjældent skilter med, at kødet i køledisken er slagtet efter muslimske forskrifter.

MANGE – også uden for DF’s rækker – hævder, at den muslimske slagtemetode er et knæfald for den muslimske religion. Andre er ligeglade, blot koen ikke mishandles, og blot kødet er i orden.

VI SYNES, at folk skal have lov til at spise, hvad de vil. Men de skal samtidig have grundig besked om, hvad de putter i munden.

FOR lige så vel som muslimer ikke spiser svinekød af religiøse grunde, lige så vel findes kristne, som ikke ønsker kød velsignet i Allahs navn.

DETTE religiøse skisma kunne ordnes i en håndevending med et påbud fra myndighederne om, at kødet skal mærkes, så det tydeligt kommer til at fremgå, om det er halalslagtet eller ej.

MEN SÅ enkel en ting kan politikerne selvfølgelig ikke enes om, og de har derfor startet en veritabel halal-krig.

PÅ DEN ene side står Socialdemokraterne og DF, som går ind for mærkning. På den anden Venstre og Radikale, der finder den overflødig. Og helt i centrum EU, som har bestemmelser, der forbyder halal-mærkning!

TRODS varmen – og EU – tror vi, fornuften sejrer, så forbrugerne uanset religiøse tilhørsforhold kan være trygge ved det, de kommer i munden.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere