Sigøjner-farce slut

null

FACADEN krakelerede i går i Østre Landsret: Pludselig gik det op for den forhærdede sigøjnergangster, Jura Levakovic, at ’festen er slut’, som en menneskerettighedsforkæmper lakonisk udtrykker det. Jura skal sidde i fængsel i fem år –og så skal han udvises for bestandig. En dom, der rystede ham i hans grundvold.

HAN har åbenbart ikke troet på, at det omsider kunne blive alvor en dag: At han nu bliver sparket ud af landet efter at have fået så mange chancer, at man tror, det er løgn. Udvisning fra Danmark er det eneste, han har respekt for, og som får ham til at tude og kæfte op om en helt urimelig og umenneskelig behandling.

DET urimelige består tværtimod i, at han har trukket det danske samfund rundt ved næsen i årtier uden at blive smidt ud for længst. Eller uden at samfundet har lukket for de svimlende beløb i sociale ydelser, han og hans dybt kriminelle familie har malket kommunekasserne for. Lige fra Jura –tredje kriminelle generation af Levakovicerne –var dreng, har han og resten af familien jokket på det samfund, der har hjulpet ham. Det har båret over med gruppevoldtægt, bankrøverier, brutal plat, og hvad han ellers har bedrevet. Synderegisteret er lige så monumentalt, som hans manglende anger eller forsøg på at forbedre sig. Han har siddet i fængsel, men så snart han slap ud, fortsatte han sin hærgen.

IKKE mindst Københavns Kommune står tilbage som en skandaløst generøs forvaltning uden overblik over, hvad de forskellige afdelinger lader sig malke for. Intet har virket, og det er ufatteligt, at nogen har troet bevidstløst på, at man ’hjalp’ Jura ved at formane og øse endnu flere penge ud.

RÆDSLEN for at ende i Kroatien, hvor Jura er statsborger, er formentlig overdrevet, desværre. Måske kan han hurtigt vende tilbage til Malmø og fortsætte derfra. Her bor allerede flere udviste kriminelle. Så sandsynligvis kan Jura tørre tårerne og fortsætte sin hærgen om et par år. Dog muligvis –man ved aldrig med Københavns Kommune –uden fortsat offentligt dansk tilskud til de kriminelle indtægter.