Grønt kaos for 90 mio.

DANMARK har hældt 90 millioner kroner i klimaorganisationen Global Green Growth Institute, der har til formål at skabe klimavenlig vækst i udviklingslandene.

HIDTIL HAR det mest omtalte udbytte af den investering været flyrejser på første klasse til 70.000 kroner stykket og hotelsuiter til 7.000 kroner i døgnet til organisationens formand, Lars Løkke Rasmussen (V).

MEN MAN KUNNE forestille sig, at i det mindste nogle af de mange kroner gik til noget fornuftigt. Det ser desværre tvivlsomt ud.

EKSTRA BLADET afslører i dag, at økonomien i GGGI sejler. En gennemgang af organisationens økonomi, som medlemslandene selv har fået udarbejdet, tegner et dystert billede. GGGI er i en kritisk situation. Den har problemer med at få penge ind, og den har svært ved at betale sine regninger til tiden.

EKSTRA BLADET har tidligere afsløret, at GGGI har hældt millioner af skattekroner ud på alt for høje lønninger, fusk med kreditkort, tvivlsomme kontrakter, kreativ bogføring, ureglementerede skattefri diæter samt betaling af kostbare biler med privatchauffør og rejser til personer, der slet ikke var ansat.

NOGLE LANDE, der betaler til GGGI, holder på den baggrund dele af pengene tilbage. De vil gerne have dokumentation for, at deres bidrag bliver brugt hensigtsmæssigt og ikke forsvinder i den sump, der hidtil har præget foretagendet.

EN DOKUMENTATION, som GGGI åbenbart ikke er i stand til at levere.

DET KAOTISKE foretagende var oprindeligt rent sydkoreansk. Som det første land valgte Danmark af uransagelige årsager at støtte organisationen, og i 2010 trådte klima- og energiminister Lykke Friis (V) ind i bestyrelsen. Den post blev siden overtaget af udviklingsminister Christian Friis Bach (R). Og Lars Løkke er jo formand for pengespildet.

DE HAR SVIGTET. Taberne er udviklingslandene og de danske skatteydere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere