Løkke har fået særbehandling

Der er ingen grund til at have medlidenhed med Lars Løkke eller hoppe på Venstres spin om, at manden er udsat for en hetz. Løkke har udvist så ringe dømmekraft, at selv en elev i 1. klasse kan se, at hans luksusrejser er helt ude i hampen. I denne uge har det så handlet om mandens totale rod i privatøkonomien.

Men hvorfor var der ingen i Venstre, der stoppede Løkke eller sørgede for, at han fik professionel assistance til at betale det rigtige i skat og få indberettet alle de indtægter og goder, der skal modregnes i hans løn som afgående statsminister?

Det er ganske enkelt ufatteligt. Gennem en aktindsigt kan vi se, at det er Løkke selv, der sidder og fedter med bilag og beregninger. Når Moderniseringsstyrelsen rykker, så undskylder Løkke sig med, at flytning og hans fars død har gjort, at han ikke har fået sendt oplysninger om sine indtægter til tiden. Og så glemmer han i øvrigt konsekvent at indberette det meste. Tænk nu, hvis en murer eller anden lønmodtager brugte samme argument over for Skat. Den havde myndighederne ikke købt.

Det er mig ufatteligt, at Venstre med Løkkes (bilags-) historie tør overlade det til ham selv. Først nu, efter at skaden er sket, har Løkke tilsyneladende fået professionel assistance.

Der er sådan set kun to mulige forklaringer: Enten er Venstre-rådgiverne nogle amatører, eller også har Løkke været så magtfuldkommen og ligeglad, at det var umuligt at få lov til at hjælpe ham. Mon ikke svaret ligger midt imellem?

Løkke ligger nu, som han har redt, og han har revet sit parti med i faldet. Begge dele er fuldt fortjent.

Løkke har oven i købet fået en urimelig særbehandling, fordi han først nu er kommet i tanke om, at en firmabil skal opgives som indtægt, selv om han var gjort opmærksom på, at værdien af firmabilen skulle fratrækkes den løn, han fik som tidligere statsminister. Dermed har han reelt hver måned fået et lån i statskassen på 9000 kr. til 0 i rente. Hvor mange måneder Løkke har ’glemt’ at opgive firmabilen, vil han ikke fortælle, men formentlig skylder han et pænt stykke over 100.000 kr.

Det var ikke gået for nogen som helst andre i det her land. Men er man tidligere statsminister, kan man åbenbart bare sige: Jeg beklager. Tankevækkende!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere