Ryd op i din egen butik - det haster

INGEN UGE uden en ny skandale i Skat.

I GÅR afslørede Ekstra Bladet, at tusinder af boligejere kan være blevet snydt for fradrag i grundværdien i forbindelse med forbedringer.

STATENS advokat, Kammeradvokaten, har nemlig beordret Skat til at gennemgå samtlige sager om forbedringer fra de seneste ti år, fordi den har benyttet en ulovlig praksis i sine afgørelser.

DET BETYDER, at 25.000-30.000 sager skal gennemgås og tages op til ny vurdering. Skat mener selv, at det vil tage 40 fuldtidsmedarbejdere omkring to år at arbejde sig igennem bunkerne.

MEN i sine anstrengelser for at rydde op hurtigst muligt har Skat leveret en ny skandale:

PÅ NOGET, der ligner rekordtid, har Skats oprydningshold gennemgået omkring 450 sager – og givet afslag i samtlige! Der synes ikke at være tale om konkrete, individuelle vurderinger, men om rene standardafslag. Et slidt gummistempel med NEJ.

EN SKATTEADVOKAT siger i dagens avis, at Skat tilsyneladende ikke er enig med Kammeradvokaten og derfor pløjer sagerne igennem, fordi de skal – ikke fordi de har en samfundsmæssig interesse i at sikre et ordentligt og anstændigt resultat.

VORES skatteminister, Holger K. Nielsen, er i disse dage stærkt optaget af at sammensætte et etisk udvalg, der skal rydde op i umoralsk skatterådgivning.

DET ER al ære værd, men han vil stå stærkere over for skatteyderne, hvis han rydder op i sin egen butik, inden han koncentrerer sig om at få andre til at opføre sig ordentligt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere