Skam jer!

ALT TYDER heldigvis på, at syvårige Im og hendes thailandske mor kan genoptage deres dagligdag i Aabybro i Nordjylland, efter at de blev udvist til Thailand i søndags.

MEN HELE sagsforløbet har vist vrangen af dansk politik og i den grad udstillet de folkevalgtes og myndighedernes foragt for menneskeskæbner.

DEN SYVÅRIGE piges danske stedfar døde af kræft i maj 2012, og moderen Suthida søgte derfor om selvstændig opholdstilladelse. Im har tilbragt hovedparten af sit liv i Aabybro, og moren havde netop afsluttet en sosu-uddannelse.

MEN myndighederne sagde nej, fordi man mente, at hendes tilknytning til Thailand var større end til Danmark.

SAGEN blev taget op i Retten i Hjørring, men her kunne man heller ikke tage hensyn til barnets tarv, fordi loven siger, at man under sådanne omstændigheder skal have været i Danmark i mere end seks år for at kunne blive i landet. Og det krav opfyldte Im og hendes mor ikke.

ENHEDSLISTENS Johanne Schmidt-Nielsen bragte sidste år sagen videre til justitsminister Morten Bødskov, men han erklærede, at han ikke kunne gøre noget, for ’sådan er reglerne jo’. Og i søndags blev Im og hendes mor så sat på flyet til Thailand.

MEN EFTER et massivt mediepres står politikere fra stort set alle partier i dag i kø for komme mor og datter til hjælp og hente dem tilbage til Danmark. Selv Bødskov mener nu, at der nok alligevel kan gøres noget.

HVOR ER det uanstændigt, at der – som røde Johanne udtrykker det – skal et forestående kommunalvalg og en tur i ’Aftenshowet’ til, før politikerne udviser medmenneskelighed og er indstillet på at indrette lovgivningen derefter.

DE SKULLE skamme sig!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere