Forklædt som dansk

’DANSKERNES PARTI’ kalder de sig. De stiller op til kommunevalget i Hjørring, Aarhus, Fredericia, Sønderborg og København, og de stiller op til valget i fire af de fem regioner.

PARTIETS NAVN lyder nok tilforladeligt, men det er falsk varebetegnelse. Ekstra Bladet har de seneste dage påvist, at fire ud af fem af partiets spidser har baggrund i nazipartiet Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, DNSB.

ALLE FORLOD de DNSB for blot to år siden, og det forstår man.

VI DANSKERNE er nok i nogen grad vaccineret mod nazismen, men så kan man jo kalde sig noget andet og mere lækkert. Trods navnet er Danskernes Parti direkte udansk, og dets ideologiske tankegods er både nazistisk og racistisk.

PARTIPROGRAMMETS hovedpunkt er, at mennesker, der har en ’ikke-vestlig baggrund’, skal sendes ud af landet. Også selv om de er danske statsborgere. I Danmark er der nemlig kun plads til etniske danskere med den rette hudfarve.

ADOPTIVBØRN fra Asien eller Sydamerika? Ud med dem. Jøder? De kan tage samme vej. Ganske som prinsesse Alexandra, Burhan G., Jores Okore, din lokale grønthandler og mange, mange flere.

PARTIPROGRAMMET nævner ikke noget om, hvordan disse fremmedelementer skal sendes ud af landet – men togvogne er naturligvis en kendt og velafprøvet transportform i den sammenhæng.

MAN KAN undre sig over, hvorfor Danskernes Parti stiller op til valgene i morgen. Hverken kommuner eller regioner har nævneværdig indflydelse på udlændingepolitikken. Men tanken er nok, at vi skal vænne os til stanken af nazisme, så den ikke stikker helt så slemt i næseborene, næste gang vi møder den.

DET MÅ IKKE ske. I morgen er en god dag til at møde op i stemmelokalerne og undlade at sætte kryds ved Danskernes Parti – så det bliver klart, at partinavnet er uden kontakt med virkeligheden.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere